FANTOMSKI VW KOMBI

Koprivnički dječak (10) tvrdi: Pokušali su me oteti kraj škole! Muškarac me srušio i odvukao...

Pokušaj otmice, kako tvrde roditelji, dogodio se u petak oko 18 sati blizu koprivničke osnove škole. U policiji kažu: Dojavu zasad tretiramo kao sumnju na uznemiravanje djece
 Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX

KOPRIVNICA - Dvojica nepoznatih muškaraca jače tjelesne građe pokušala su oteti dvojicu desetogodišnjaka u petak oko 18 sati nakon nastave nedaleko od Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici, tako tvrde šokirani roditelji.

Zabrinuti su roditelji o događaju obavijestili policiju čiji su službenici pokrenuli istragu. Oba su se navodna pokušaja otmice dogodila kraj osnovne škole, između školske zgrade i glavne prometnice udaljene 100-tinjak metara.

- Pričekao me na uglu zgrade, nešto rekao, uhvatio za torbu, srušio na tlo i odvukao do garaže. Tamo sam se uspio otrgnuti, ritnuti ga nogom i pobjeći u školu - ispičao nam je desetogodišnjak koji se s ocem i majkom sljedećeg dana vratio na mjesto tog strašnog događaja.

- Bio je visok, za pola glave veći od mojeg oca, i mišićavih ruku. Želio me uvući u kombi. Bio je to crni Volkswagen kombi sa zatamnjenim staklima. Tablice nisam vidio, čini mi se da su i one bile zatamnjene. Nakon svega udario me šakom u leđa. Još me boli - još u šoku bio je dječak.

- Strašno, moj sin samo je igrom slučaja ostao na slobodi. Ne znam kako se sve moglo dogoditi. Pun je grad bio policajaca zbog

- potresen je otac.

Prema pričanju oca, nakon što je dječak napadnut otrčao je u školu. Tamo nisu zvali policiju, ni obavijestili roditelje. Rekli su mu neka se samo kloni crnog kombija i ode kući. Ravnateljica koprivničke OŠ Đuro Ester također je bila zgrožena onim što je čula.

- Cilj nam je zaštititi djecu. Svakako ćemo se naći, skupiti glave, organizirati u školi i zajedno s roditeljima. Savjetujem im da dolaze po djecu barem dok se stvar ne smiri, a mi ćemo najprije organizirati dežurstva za djecu koja sama odlaze do obližnjeg autobusnog stajališta. Roditelji će biti obavješteni o sastanku koji ćemo sigurno održati što prije. Svakako ću zatražiti kvartovskog policajca da pojačano motri na školu - istaknula je ravnateljica Sanja Prelogović.

Dječakovu torbu policija nije izuzela/Majka na mjestu na kojem je napadnut dječak u Koprivnici (Nikola Wolf/Podravski list/Cropix)

U koprivničkoj policiji potvrdili su nam da su primili dvije prijave i da prema slučaju pristupaju kao prema dojavi za uznemiravanje djeteta.

- Zasad možemo potvrditi samo kako policijski službenici provode istražne mjere kako bi se rasvjetlile sve okolnosti događaja - kazao je Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke policije.

Dodao je kako možda i nije vrijeme za nepotrebno uznemiravanje javnosti. No nije precizirao što je time mislio reći.

- Policijski službenici ozbiljno i profesionalno obavljaju svoj posao. Toliko vam zasad mogu reći - zaključuje Laljek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:07