BOGAT PROGRAM

Koncerti, festival sladoleda, kino na otvorenom, klapske večeri i još puno toga očekuje vas ovog ljeta u Poreču

U Poreču turistička sezona ne traje samo tijekom ljetnih mjeseci, već puno duže, zahvaljujući sportskim i drugim manifestacijama

Porečko ljeto

 PROMO

U ponedjeljak je u Parku Olge Ban najavljeno novo, nikad bogatije izdanje manifestacije Porečko ljeto, koje organizira Turistička zajednica grada Poreča uz podršku Grada Poreča-Parenzo. Porečko ljeto održat će se od lipnja do rujna, a porečkoj publici i gostima dovodi brojne zanimljive programe te izvođače, za svačiji ukus.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik otvorili su press konferenciju na kojoj je predstavljen ovogodišnji bogati program "Porečko ljeto - Poreč Summer". Press konferenciji nazočila je i medijima se obratila Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamaru.

Poreč je i ovog ljeta grad koji živi punim plućima jer Porečko ljeto donosi nevjerojatnu energiju, uz vrhunske koncerte i filmske projekcije - sve ispod najljepše kulise, pod vedrim nebom.

image

Porečko ljeto

Antonio Paljuh

- U Poreču turistička sezona ne traje samo tijekom ljetnih mjeseci, već puno duže, zahvaljujući sportskim i drugim manifestacijama. Tako će se Porečko ljeto nadovezati na iznimno bogatu predsezonu, koju smo ovog vikenda zaključili jubilarnom Vinistrom. Prvo moram pohvaliti sve koji su radili na tome da pred sobom imamo još jedno bogato Porečko ljeto. Trudili smo se napraviti programe za sve gušte i generacije, pa se tako vraćaju već neki popularni programi od ranije, poput kina na otvorenom i klapskih večeri, do noviteta kao što je prvi festival sladoleda u Poreču ili nova vinska manifestacija Vinski grad.

Većina događanja odvija se u centru grada, s izuzetkom ljetnog kina koje će biti na Gradskom kupalištu kod Suda, a posebno mi je drago da će značajna lokacija biti Park Olge Ban, koji se već lani pokazao kao dobitna lokacija. Sad smo ga dodatno osvijetlili i uredili kako bi svi koji dođu mogli uživati. Poreč će i ovog ljeta biti jedno od središta dobre zabave kako za naše sugrađane, tako i za brojne goste, pa vas sve pozivam da pratite bogat program i pridružite nam se u Poreču - rekao je gradonačelnik Poreča.

Početak ove nezaboravne ljetne manifestacije zakazan je za 21. lipnja kad je na programu koncert otvorenja Porečkog ljeta koji će na porečkoj rivi trajati od 20 do 23 sata, a koji posjetiteljima poklanja Valamar Riviera u suradnji s Gradom Porečom-Parenzo i Turističkom zajednicom Grada Poreča. Koncert započinje nastupom Natali Radovčić, natjecateljice popularnog showa "The Voice Hrvatska". Publiku će nakon nje zabavljati Toni Šimonović, polufinalist "The Voicea", a nešto kasnije grad će pulsirati u ritmu legendarnih rokera koji su na sceni prisutni već 40 godina - omiljenog benda Psihomodo pop. Šećer na kraju glazbene večeri bit će nastup pobjednika ovogodišnjeg "The Voicea", Martina Kosovca.

Tijekom ljeta cijeli grad bit će otvorena pozornica za cool glazbena događanja, a uz poznate, javljaju se i neke sasvim nove, neotkrivene lokacije.

Od 28. do 30. lipnja u Parku Olge Ban održat će se prvi festival sladoleda "Gelato Park - World of Ice cream Wonders", koji donosi bogat program za sve generacije. Vjerujemo da će se festival ponajviše svidjeti najmlađima, no i odrasli će moći na trenutak postati djeca te uživati u slasticama i zabavi na otvorenom. Nećemo vam još sve otkrivati, ali uskoro stiže i detaljan program koji ćete moći pronaći na službenoj mrežnoj stranici TZG Poreča kao i na društvenim mrežama.

image

Porečko ljeto

Manuel Paljuh

I ljubitelji klapske pjesme doći će na svoje, i to uz zvukove nekih od najpoznatijih i najnagrađivanijih domaćih klapa: klape Rišpet, čiji je nastup zakazan za 4. srpnja na Trgu slobode, te klape CAMBI., čiji je koncert planiran za 18. srpnja.

Posjetitelji će moći uživati u "Music on Square", glazbenim večerima na Trgu slobode, gdje će lokalni bendovi svirati rock, jazz, blues… Dvosatni koncerti prilika su i za goste da zaplešu i uživaju u odličnoj atmosferi. Program "Magic is in the Air" i ove godine nastavlja se u Parku Olge Ban. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku upotpunjene mnogobrojnim dodatnim scenskim svjetlosnim efektima, atraktivnim kostimima te očaravajućom glazbom.

Dana 23. srpnja na rasporedu je Michael Jackson tribute band, a nastup još jednog tributea, ovog puta legendarnih U2, održat će se 18. kolovoza. Oba benda iza sebe imaju spektakularne nastupe na najvažnijim europskim pozornicama.

Novitet Porečkog ljeta je "Sound of the Streets", glazbeni program u sklopu kojeg će na ulicama starog grada nastupiti poznata glazbena imena. Prvi na redu je Cubismo, pa slijedi koncert svjetski poznatog talijanskog baritona Marija Biondija. Nastup je zakazan pod vedrim nebom, prvog dana kolovoza, a posjetitelje očekuje repertoar brojnih hitova, među kojima su "Love is a Temple" i "This is What You Are".

U sklopu projekta "Sound of the Streets" na Porečkom ljetu nastupit će Kraak & Smaak, nizozemski električni duo koji će upravo u Poreču obilježiti i 20 godina karijere. Na rasporedu su i Soul Shadows, amsterdamska soul senzacija, a iz Nizozemske dolazi i DJ Maestro, legendarni glazbenik koji je slavu stekao kompilacijom Blue Note Trip, a za porečku publiku priprema pravu glazbenu poslasticu. "Sound of the Streets" zatvorit će 31. kolovoza Natali Dizdar.

Posjetitelji Porečkog ljeta imat će priliku uživati u kinu pod zvijezdama. U sklopu "Visions of the Streets", na gradskoj plaži prikazivat će se filmovi o zvijezdama svjetske glazbene scene, među kojima su "Bob Marley: One Love", "Back to Black" film o Amy Winehouse, "House of Gucci" s Lady Gagom, glazbena biografska drama neponovljivog Elvisa Presleyja te film o Georgeu Michaelu - "Freedom".

Dva nova programa u suradnji s Agrolagunom unijet će pravo osvježenje popraćeno glamurom. U Agrolaguninom masliniku u Červaru organizirat će se Noć pod zvijezdama s glazbenom kulisom uživo, priči o Perzeidima te degustaciji Festigia vina, maslinovog ulja i sira. Također, na lokaciji Festigia taste & Shopa organizirat će se prezentacija Agrolaguninih brendova/proizvoda, degustacije, radionice za djecu i odrasle, glazbeni program.

image

Porečko ljeto

PROMO

Interpretativne šetnje kroz povijest uz najpopularniju Porečanku La mula de Parenzo Tour nastavljaju se i ovoga ljeta. Svi zainteresirani imat će priliku upoznati se sa zanimljivim događajima i osobama iz prošlosti Poreča unatrag stotinu i više godina. O povijesti Poreča pričat će likovi poput prodavačice ribe, knjižničarke, pa čak i poznati američki pisac Ernest Hemingway. U sklopu šetnje sudionici će se zaustavit na raznim punktovima od Sjeverne kule, do Trga Marafor, Neptunovog hrama, gradske rive, i nazad do Centra La mula de Parenzo. Glumci vodiči upoznat će ih s bogatom povijesti koja se skriva iza jedne narodne, pučke pjesme.

Neizostavni dio Porečkog ljeta su i glazbeni programi u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Već tradicionalno, svake srijede tijekom srpnja i kolovoza, Poreč će uživati u vrhunskim jazz koncertima u slikovitom lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine u sklopu 29. Jazza u lapidariju, koji nudi bogatu paletu izričaja iz cijeloga svijeta, od komornog jazza, preko slojevitih izvedbi porečkih, istarskih i međunarodnih jazz glazbenika, do jazza u spoju s drugim glazbenim žanrovima.

Eufrazijeva bazilika u svom očaravajućem i izrazito akustičnom ambijentu svaki petak ugošćuje jedan od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, 63. Koncerti u Eufrazijani, na kojem nastupaju najeminentnija imena klasične glazbe iz Hrvatske i šire.

image

Porečko ljeto

PROMO

Novost u rujnu je manifestacija Vinski grad, koja će se održati u Parku Olge Ban. Vinski grad je open-air prodajni festival vina, ove godine prvi put u Poreču od 19. do 29. rujna. Cijene vina su promotivne, a predstavit će se desetak porečkih vinarija, uz neke važnije hrvatske etikete. Posjetitelji će, osim vina, moći kušati koktele, street food ponudu hrane, sve popraćeno glazbenom kulisom. Manifestacija se dugi niz godina organizira i u drugim gradovima kao što su Varaždin, Pula te Zagreb.

"Ponosni smo na činjenicu da Valamar već godinama sudjeluje u obogaćivanju turističke i zabavne ponude kroz organizaciju i sponzoriranje brojnih manifestacija. Rado smo se uključili i u Porečko ljeto te odlučili pokloniti lokalnoj zajednici, kao i našim gostima, veliki koncert za uzbudljiv početak sezone. Svakako, zahvaljujemo Gradu i Turističkoj zajednici Grada Poreča na sjajnoj suradnji i organizaciji cijele manifestacije. Također, iznimno nam je drago što će pred domaćom publikom nastupati Istrani Natali Radovčić iz Žbandaja, koja je ujedno i naša kolegica iz Valamara te Toni Šimonović iz okolice Vižinade. Pridružite nam se 21. lipnja na porečkoj rivi kako bismo zajedno proslavili početak uspješne sezone - rekla je Vlatka Ilečić Arklinić.

"U organizaciji Turističke zajednice grada Poreča i Grada Poreča-Parenzo, uz podršku Valamar Riviere, PBZ-a, Talijansko-hrvatske gospodarske komore, Talijanskog instituta za kulturu i CMA Promotions MAKE IT COUNT projekta, pozivamo vas da nam se pridružite u Poreču ovog ljeta i doživite vrhunsku glazbu, umjetnost i zabavu na obali Jadranskog mora. Porečko ljeto 2024. nezaboravan je doživljaj koji se ne smije propustiti - zaključio je Nenad Velenik.

Svi koncerti i kino-predstave u sklopu Porečkog ljeta su besplatni, a raspored programa možete potražiti na stranicama Turističke zajednice grada Poreča, na stranicama regionalne turističke zajednice, kao i na aplikaciji Moove.

image

Porečko ljeto

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 12:00