START U RODNOM KRAJU

Kolinda u kampanju kreće iz Grobnika, a završava u Vukovaru

 Ured predsjednice

Kolinda Grabar-Kitarović u službenu kampanju, kako doznajemo, krenut će 4. prosinca točno u ponoć s Grobnika, odnosno iz svog rodnog kraja. Nakon toga, plan je da sa svojim timom ide u Dubrovnik, odakle će krenuti u još jedan obilazak Hrvatske.

Doznajemo i da će se veći skupovi održati u svakoj županiji, te gradu Zagrebu, ali će zadnji skup Grabar-Kitarović održati u Vukovaru. Iako su u HDZ-u prije službene kampanje planirali održati dvije klauzure vezano za predsjedničke izbore, doznajemo da će biti održana samo jedna, i to ove subote u 10 sati u zagrebačkom Hypo centru.

Grabar-Kitarović, inače, jučer je posjetila BiH, gdje je u Mostaru na svečanoj akademiji povodom obilježavanja prve obljetnice djelovanja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, održala govor. U priopćenju iz Ureda predsjednice navodi se da je tom prilikom Grabar-Kitarović istaknula kako je briga za Hrvate Bosne i Hercegovine jest i ostat će njezina državna politika, poručivši kako neće stati dok se Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što im povijesno, politički i po Ustavu BiH pripada, punu ravnopravnost i ostvarivanje svih njihovih prava kao konstitutivnog naroda.

- To je moja misija, to je naša zajednička dužnost, želja i obveza i na tom putu nećemo posustati, a uvjerena sam kako ću upravo u vama imati podršku u zajedničkim naporima kojima ćemo osigurati povijesni kontinuitet opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini - rekla je, navodi se u priopćenju, Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako treba onemogućiti da Hrvatima u BiH ubuduće drugi brojniji narodi nameću političke predstavnike na izborima.

- Hrvatskom narodu u BiH nitko više ne smije birati predstavnike, a varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz BiH. Neće! Ja ću - uz Vašu pomoć – i dalje biti jamac da se neće ponoviti zanemarivanje Hrvata BiH kao u onih predugih 15 godina moje dvojice prethodnika - istaknula je Grabar-Kitarović te pozvala hrvatske gospodarstvenike da ulažu u BiH kako bi se zaustavilo odlazak mladih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:47