VATRENO U DOHI

Kolinda na ulici s navijačima, u dresu se priprema za okršaj s Belgijom: ‘Jesmo li konačno uspjeli razviti zastavu?‘

Susret s Belgijom neće pratiti iz svečane lože, kao što je to bilo protiv Kanađana, nego će biti na tribini među navijačima.
 Tom Dubravec/Cropix

Navijačko ludilo vlada u Dohi na dan susreta Hrvatske i Belgije, a bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović predvodila je korteo i navijanje. U tom korteu navijači su nosili 200 metara dugu zastavu na crveno-bijele kvadratiće, a na čelu kolone bio je Ferrari s hrvatskim navijačima kojem je na haubi stajala mala verzija takve zastave.

Katarci su u potpunom čudu, zbunjeni gledali što se to događa u režiji Hrvata. Nakon što su razvili veliku zastavu navijača iz Crikvenice i Bribira ispred hotela reprezentacije, navijači su reprizu napravili na parkiralištu Katare, najpoznatije plaže u Dohi koja dimenzijama podsjeća na Copacabanu u Rio de Janeiru, ali na njoj nema kupaća. Navijači su svoj show snimali i dronom.

image

Hrvatski navijači razvili su veliku zastavu ispred hotela Hilton u Dohi gdje su smješteni Vatreni

Tom Dubravec/Cropix

Dolazak Grabar-Kitarović u dresu reprezentacije Hrvatske među navijače izgledao je kao da je stigao kapetan Luka Modrić. Gotovo da nije bilo navijača koji se nije želio fotografirati s njom. Nevjerojatna je njena popularnost među navijačima, bez obzira na to što je odavno napustila predsjednički ured. Grabar-Kitarović gotovo svi i dalje zovu predsjednicom.

A jedna scena izgledala je kao ona iz crtića o Štrumfovima, podsjetila je na onu legendarnu uzrečicu „papa Štrumf ima li još puno?”.

image

Kolinda Grabar Kitarović

Tom Dubravec/Cropix

- Jesmo li konačno uspjeli razviti zastavu? - čudila se nakon nekog vremena kroz smijeh Grabar-Kitarović koliko to sve skupa traje dok se zastava razvijala i razvijala.

- Polako predsjednice, polako! Zastava ima 200 metara, umirivali su je navijači.

- Ne, ima 201 metar, dobacio je jedan navijač točniji podatak.

image

Hrvatski navijači razvili su veliku zastavu ispred hotela Hilton u Dohi gdje su smješteni Vatreni

Tom Dubravec/Cropix

Proteklih dana tek su male grupice hrvatskih navijača bile u Dohi, ali jutro prije susreta s Belgijom bila je to opća mobilizacija. Konačno je to sve skupa podsjetilo na neke ranije velike turnire, na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prije svega. Na razvijanju zastave na Katara beachu okupilo se par stotina hrvatskih navijača. Ferrari ispred kortea je stalno „turirao” i stvarao ugođaj. Korteo se na koncu zaustavio ispod jedne velike hrvatske zastave (tamo su izložene reprezentacije svih sudionika SP-a).

- Navijate večeras zajedno s nama. Ne znam kakav će biti rezultat, ali pobijedit ćemo! - poručila je Grabar-Kitarović za čitatelje Slobodne Dalmacije.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Bilo je baš onako pravo navijački. Malo nas je, al‘ nas ima – naglasila je „predsjednica”.

Koliko još ostajete u Kataru?

- Ujutro se moram vratiti u Europu (u petak, nap.a.), ali vraćam se na polufinale i finale u kojima očekujem Hrvatsku! Kad se budem vraćala ponijet ću pun kofer naših navijačkih rekvizita - naglasila je Grabar-Kitarović.

Potom su navijači pjevali „Moju domovinu”, a onda je Grabar-Kitarović s njima sedam sati prije utakmice s Belgijom zapjevala i onu pobjedničku.

- Večeras je naša fešta, večeras se vino pije, nek‘ se igra, nek‘ se piva, tko ne pije Dalmatinac nije!

image
Tom Dubravec/Cropix

Na kraju su se navijači zajednički masovno fotografirali s Grabar-Kitarović. Potom su svi skupa zapjevali.

- Bježite ljudi, bježite iz gradaaa...

- Ovo je bilo bolje od svih očekivanja! Bit će nas na ovom susretu oko dvije tisuće, a nadam se da će nas u osmini finala biti dvostruko više! Naša reprezentacija to zaslužuje, kazao je Dado Čor iz Crikvenice, „mastermind” iza priče oko divovske zastave koja od 2004. godine prati reprezentaciju Hrvatske gdje god da igra.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:56