ANKETA JUTARNJEG

Koliko je danas jak Milanović: Više ili manje nego na ‘čarobno SDP-ovo jutro‘? Glasajte!

Nema nikakve sumnje da je cijela predizborna kampanja bila obojena Milanovićevim bojama

Predsjednik Republike Zoran Milanović 

 Goran Mehekek/Cropix

- Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u prvoj izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade - izjavio je 15. ožujka čelnik SDP-a Peđa Grbin, na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio i predsjednik Republike.

- U životima svakog od nas postoje trenuci u kojima trebaš izaći iz zone komfora jer drukčije ne može. Nametanje stanovitog Ivana Turudića (za novog glavnog državnog odvjetnika) nije kap koja je prelila čašu, to je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju već godinama. Svi legalni, legitimni, pristojni i oni možda malo manje pristojni načini i pokušaji da se to dokine i spriječi završili su s još većim zulumom, bezobrazlukom, samovoljom i bezakonjem. Došlo je vrijeme, kako bi rekli moji preci u splitskoj Zagori, da se konji sedlaju. Okupit ću saborsku većinu i vladu nacionalnog spasa. Baš tako - nacionalnog spasa. I punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih štala, koje su AP i njegova bulumenta ostavili iz sebe - riječi su kojima je tog ugodnog proljetnog popodneva predsjednik Republike šokirao cjelokupnu javnost i ama baš sve na političkoj sceni.

Sljedećeg jutra, u subotu 16. ožujka, dužnosnici SDP-a "letjeli" su od sreće i ushićeno pljeskali svom "mesiji" - bivšem i budućem šefu koji će ih, kako tvrde, voditi do pobjede na parlamentarnim izborima.

Nema nikakve sumnje da je cijela predizborna kampanja bila obojena Milanovićevim bojama - jer predsjednik Republike i dalje je središnja figura u ovoj izbornoj kampanji.

U tih četiri tjedana Milanović se sukobljavao s mnogima i obrnuto.

A zadnji koji je ušao u opaki "fajt" s SDP-ovim premijerskim kandidatom bio je potpredsjednik Vlade i HDZ-a Oleg Butković koji je jutros objavio kako ima informacije da će Milanović sutra dati ostavku na mjesto predsjednika države.

- I mi trebamo vjerovati jednom lažovu nakon njegovih konzultacija s kravom? Odakle vam ideja da ću ja dati ostavku? Vi vjerujete čovjeku koji kaže da ne postoje poruke iz mobitela Josipe Rimac? - odgovorio mu je Milanović prije sat vremena.

Do kraja izborne kampanje dijeli nas samo pet dana, a mi vas pitamo je li Milanović danas jači nego što je bio u to "čarobno SDP-ovo jutro" 16. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:50