VELIKE GUŽVE

Kolaps na ulazu u Zagreb: ‘Čekamo satima, kolona je kilometarska‘; MUP: ‘To nema veze s derbijem‘

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je oko osam kilometara, a pred naplatom Lučko oko dva kilometra

Gužve na Demerju i Lučkom snimljene oko 21.30h

 Screenshot HAK

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba kolona je oko osam kilometara, a pred naplatom Lučko oko dva kilometra, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK) u subotu navečer.

Jedan čitatelj Jutarnjeg javio se redakciji oko 20.30h i rekao kako je ‘zapeo‘ u prometu nakon što je već prošao Demerje, te da stoji od 18 sati u koloni za ulaz u Zagreb, na Lučkom. - Kolona je kilometarska, navodno je riječ o sigurnosnim provjerama navijača. Prošla su policijska vozila - rekao nam je.

Policija je današnju utakmicu Dinama i Hajduka na Maksimiru proglasila visokorizičnom.

- Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika i sukladno tome policija će tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere osiguranja. U svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira tijekom putovanja na utakmicu i povratka, kao i neometanog odigravanja nogometne utakmice, policija će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti - priopćila je ranije danas PU zagrebačka.

MUP je tijekom večeri na Twitteru priopćio kako gužve nemaju nikakve veze s utakmicom. - Kolone na NP Lučko i Demerje nisu posljedica mjera osiguranja utakmice. S obzirom na datum i broj turista koji boravi u Hrvatskoj, kolone na AC A1 su se stvarale tijekom cijelog dana. Policija je na vjerojatnost gužvi i kolona upozorila jučer - rekli su.

Ovaj se derbi, podsjetimo, igrao po ‘novim pravilima‘. Naime, osiguranje utakmice su oba kluba, ali i policija, pripremali prema 20. srpnja potpisanom Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika. Opširnije pročitajte OVDJE

image

Policija na autocesti na ulazu u Zagreb, 13.8.2022.

Denis Lovrovic/Afp
image

Policija na autocesti na ulazu u Zagreb, 13.8.2022.

Denis Lovrovic/Afp
image

Policija na autocesti na ulazu u Zagreb, 13.8.2022.

Denis Lovrovic/Afp
image

Policija na autocesti na ulazu u Zagreb, 13.8.2022.

Denis Lovrovic/Afp

HAK javlja da su kolone u pokretu i zastoji i između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smjeru Zagreba, a pojačan priljev vozila na naplatama Donja Zdenčina i Jastrebarsko.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko jedan kilometar.

Zastoji su povremeno i na Jadranskoj magistrali na na dionicama Kraljevica-Novi Vinodolski, Šibenik-Zadar i Split-Omiš-Makarska; prema graničnom prijelazu Pasjak kolona je od čvora Rupa.

Povodom blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza i uobičajenih ljetnih zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će: u nedjelju, 14. kolovoza od 12 do 23 sata i u ponedjeljak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa ostale sudionike u prometu iz HAK-a pozivaju na pojačan oprez.

Od 17. kolovoza do 18. studenoga na državnoj cesti DC1 Gračac-Knin zbog radova na nadvožnjaku Sučević bit će zabranjen promet za teretna vozila i autobuse. Obilazak je Gračac-Obrovac-Benkovac-Knin (DC27-DC56-DC59-DC1, u dužini od oko 115 kilometara). Ostala vozila prometuju naizmjence, uz semafore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:35