POZIV NA STRPLJENJE

Kolaps na Jadranskom mostu, iz Grada najavili promjene: ‘Sazvali smo novu komisiju, radit ćemo korekcije‘

Ostvarit će se povećanje protočnosti duž samog mosta tako da će se na postojeće tri prometne trake izvršiti korekcija njihovih širina

Radovi na Jadranskom mostu

 Damir Krajac/Cropix

Radovi na Jadranskom mostu, koji su započeli u subotu, a trajat će do lipnja iduće godine, stvorilI su početkom tjedna goleme gužve.

Na rotoru je krkljanac, vozi se 10, 20 na sat, no iz Grada uvjeravaju kako će taj problem riješiti još ovaj tjedan.

"Glavni krivac su ovi opsežni građevinski radovi koje smo nužno morali realizirati u svrhu vraćanja ovoga cestovnoga objekta u prvobitno funkcionalno stanje. Naravno, posljedično krivac je i ova privremena regulacija prometa koja je bila nužna za preduvjet ovih građevinskih radova", kazao je za RTL pomoćnik pročelnika za ceste Grada Zagreba, Krunoslav Tepeš.

"U sklopu izrade projekta jedna od obveza projektanata je izrada prometnog elaborata privremene regulacije prometa. Ona je konzultirana sa svim gradskim službama i definirana je ova privremena regulacija kao optimalna, upravo iz pretpostavke da se ne vodi restrikcija prema bilo kojem vidu cestovnog motornog prometa. No s obzirom na trenutnu situaciju u prometu, u suradnji s kolegama danas je sazvana nova komisija, utvrđene su određene korekcije koje će se implementirati na samoj postojećoj privremenoj regulaciji prometa, napravit će se određene modifikacije", poručio je pomoćnik pročelnika za ceste za RTL.

Na pitanje koje će se promjene dogoditi govori:

"Novom regulacijom prometa, koju očekujemo da se implementira tijekom narednog tjedna, ostvarit će se povećanje protočnosti duž samoga Jadranskog mosta, tako da će se na postojeće tri prometne trake izvršiti korekcija samih njihovih širina. Dobit ćemo dvije prometne trake u svakom smjeru, čime ćemo ostvariti jednoliku distribuciju duž sjevera i juga. Na uštrb teretnog prometa morat ćemo napraviti redistribuciju njihovog kretanja", kaže Tepeš koji smatra da će se ovog tjedna korištenjem alternativnih pravaca - susjednih cesta i zagrebačke obilaznice - most rasteretiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:39