GUST PROMET NA A1

Kod Svetog Roka kolona od 8 kilometara, čeka se i kod Lučkog, gužve na još nekoliko cesta

Na A1 kolona vozila u smjeru Zagreba prije naplatne postaje Lučko duga je oko tri kilometra, a kod NP Demerje oko kilometra

Sveti Rok, ilustracija

 Jutarnji List/

Na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok u smjeru Dubrovnika promet je u prekidu zbog gustoće prometa, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) oko podneva te vozače zamolio za dodatan oprez.

Najnovija informacija je da se stvorila kolona vozila nakon prometne nesreće, na autocesti A1 između čvora SVETI ROK i čvora ROVANJSKA u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Kolona vozila u pokretu proteže se oko 8 km. HAK moli korisnike za strpljenje. 

Također, pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Buzin i Zagreb zapad prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, na Krčkom mostu u oba smjera, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Na A1 kolona vozila u smjeru Zagreba prije naplatne postaje Lučko duga je oko tri kilometra, a kod NP Demerje oko kilometra.

Na A1 se zbog nekoliko nesreća vozi uz ograničenja i to na 46. kilometru između čvora Karlovac i čvora Novigrad u smjeru Dubrovnika, na 314+700 kilometara između čvora Prgomet i čvora Vrpolje u smjeru Zagreba, na 314. kilometru je kolona vozila duga oko tri kilometra između odmorišta Krka i Vrpolje Primorsko u smjeru Zagreba te na 413+000 kilometru između čvora Šestanovac i čvora Blato na Cetini u smjeru Zagreba.

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi u isprekidanim kolonama, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano.

HAK poziva vozače na dodatan oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:55