OSVOJILA 18.000 EURA

Književno pitanje zaustavilo sjajnu igru profesorice Ivone u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘. Znate li vi odgovor?

Varljivi postotci nisu joj ulijevali povjerenje pa je Ivona odustala

Ivana Lovreković

 Hrt/

U ovotjednom izdanju kviza „Tko želi biti milijunaš” 28-godišnja Ivona Lovreković iz Virovitice sjajnim nastupom osvojila je 18.000 eura. Profesorica engleskog i španjolskog jezika na tom putu iskoristila je sva tri džokera. Njezinoj igri presudilo je 13. pitanje o antiratnom romanu iz područja književnosti, piše HRT.

Prvi džoker koji je zatražila bio je „pola-pola” zapevši na 10. pitanju iz područja književnosti. „Nikad nisam vidio anđele. Pokažite mi anđela i ja ću ga naslikati”, rekao je Gustave Courbet, predvodnik..., glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: impresionizma, romantizma, realizma i fovizma. Iako je Ivona do spomenutog pitanja plovila znanjem i logikom, nije željela riskirati bez pomoći na pitanju kojim se prelazi drugi prag.

Tanajske ploče navele su mladu profesoricu da na 12. tom pitanju iskoristi džoker zovi. Poziv u pomoć uputila je prijatelju Filipu, inače profesoru povijesti, a koji je bio uvjeren u svoj točan odgovor. Ivona je vjerovala kolegi i osvojila 18.000 eura.

Iduće književno pitanje pod „nesretnim” brojem 13., zadalo joj je nove "muke". „Koji antiratni roman počinje u redu za grah, 9 km iza bojišnice”, glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: Klaonica 5, Kvaka 22, Na zapadu ništa novo te Zbogom oružje. Odlučila je iskoristiti i posljednji džoker i zatražiti pomoć publike, no varljivi postotci nisu joj ulijevali povjerenje pa je Ivona odustala od daljnjeg natjecanja. Da je ostala u igri, poslušala bi odgovor publike i nažalost pogriješila.

Ivica osvojio 34.000 eura

Riječanin Ivica Mustač iz prošlotjedne emisije u kojoj je osvojio 10.000 eura, otvorio je večerašnji kviz 12. pitanjem iz povijesti u kojem je zatražio pomoć publike. S uvjerljivih 86% glasova, poslušao je publiku i nastavio igru. Za kvizaša Ivicu 13. pitanje bilo je sretno, bez džokera pogodio je točan odgovor i pospremio lijepih 34.000 eura. Zaustavilo ga je pitanje za 68.000 eura iz psihologije na kojem je iskoristio posljednji džoker "pola-pola" no nije htio riskirati.

Posljednji natjecatelj Hrvoje Habljak iz Velike Gorice, osvojio je 600 eura uz pomoć džokera publike te je dobio pozivnicu za iduću emisiju u koju ulazi s osmim pitanjem i još dva džokera na raspolaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:38