JELIĆ PROTIV JELIĆA

Kninski župan sada kaže da famozne daske zapravo služe za oborinske vode, vojska slušala Protokol pa ih skinula

‘Nadam se da sam pomogao svima da ne produbljujemo sukobe. Ovo nije razlog za sukob‘, kaže Marko Jelić

Sporne daske na kninskoj tvrđavi i Marko Jelić

 Jutarnji List/Nikša Stipaničev/Cropix/

Pitanje tko je dao nalog da se postave pa potom maknu OSB ploče na kninskoj tvrđavi dobilo je novi zaplet. Naime, prema šibensko-kninskom županu Marku Jeliću, ujedno i donedavnom gradonačelniku Knina, ove ploče uopće nisu bile namijenjene za crveni tepih.

- Ove daske ovdje ne služe za nikakvi crveni tepih već za pokrivanje žlijeba za oborinske vode da se može lakše kretati. Nadam se da sam pomogao svima da ne produbljujemo sukobe. Ovo nije razlog za sukob. Ovo je razlog za slavlje, za obilježavanje i dostojanstvo. Za ponos, rekao je Jelić za RTL pa dodao.

- Mi u Hrvatskoj imamo tendenciju da od dobrih stvari stvaramo nered. Trebamo držati kao nešto najvrjednije i promovirati u društvu i te vrijednosti širiti našim potomcima da znaju dalje kako se ponašati dostojanstveno i ispravno. Ove priče su po meni nepotrebne i besmislene, rekao je Jelić.

Podsjetimo, Jutarnji.hr pisao je kako je iz Ureda predsjednika u Glavni stožer HV-a stigla zapovijed da se na kninskoj tvrđavi postave daske na tlo na kojima je trebao biti crveni tepih za svečani prijem. No, kako su, prema informacijama Jutarnjeg, vojnici negodovali zbog rada na vrućini, ubrzo je stigla naredba da se s tim prekine, a već postavljene daske maknu.

Nekoliko sati nakon objave teksta reagirao je i glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Nikola Jelić. U njegovom priopćenju, u kojem je sve bilo puno uvreda na račun Jutarnjeg, između ostalog je stajalo:

- Nitko iz Ureda Predsjednika Republike, a pogotovo ne sam predsjednik Milanović, nije nikada tražio postavljanje "daski za crveni tepih" na Kninsku tvrđavu, kako to insinuiraju politički plaćenici Hanžar Media. Djelatnici Protokola Predsjednika Republike danas su došli u pripremu na Kninsku tvrđavu i vidjeli kako vojnici postavljaju OSB ploče, te su odmah upozorili kako one nisu ni potrebne niti prikladne. Nakon toga, OSB ploče su maknute, ali bit će iskorištene za ionako planirani podij za medije na kojemu će stajati i predstavnici Hanžar Media, ako uopće dođu na Kninsku tvrđavu.

Zašto je predsjednikov protokol naredio skidanje ploča koje su trebale pokriti žlijeb za oborinske vode ostalo je nerazjašnjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:57