LOKALNI IZBORI

Klisović u Brezovici obećao gradnju novog doma zdravlja i dječjeg vrtića

Naveo je i kako dvije trećina građana Brezovice nije spojeno na kanalizacijsku mrežu, a oko 20 posto ne dobiva pitku vodu
Joško Klisović
 Goran Mehkek/Cropix

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović obišao je u subotu gradsku četvrt Brezovica te najavio izgradnju novog doma zdravlja i središnjeg vrtića, povećani broj autobusnih linija te priključenje građana na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

Brezovica ima ambulantu koja je premala za 12.000 ljudi koji gravitiraju tom području, zbog čega odlaze u Siget i druge domove zdravlja koji se tako dodatno opterećuju. Kad ja budem gradonačelnik ova gradska četvrt će dobiti novi dom zdravlja, rekao je Klisović.

Najavio je i gradnju središnjeg vrtića u mjestu jer roditelji sada djecu svakodnevno razvoze u vrtiće diljem Zagreba što je veliko opterećenje.

Naveo je i kako dvije trećina građana Brezovice nije spojeno na kanalizacijsku mrežu, a oko 20 posto ne dobiva pitku vodu dok neki uopće nemaju priključak na postojeću infrastrukturu, što je potrebno promijeniti.

Najavio je i kako će u dogovoru s Zagrebačkom nadbiskupijom naći ćemo rješenje za dvorac Brezovicu, da se tom kulturnom dobru vrati stari sjaj.

Komentirao je plakate svojih protukandidata te rekao kako je slogan HDZ-ova kandidata "sad je bitno" svojevrsni plagijat jer jako podsjeća na SDP-ove slogane iz 2013.

"Čini se da se HDZ danas nalazi tamo gdje smo se mi nalazili u 2013. i čini se da ozbiljno kaskaju. Plakati Jelene Pavičić Vukičević na kojima ističe da je 'svoja i odvažna' su promašeni, jer je svima jasno da je ona kandidatkinja kontinuiteta, zarobljenica ortačkih skupina koji su bili dio glavnog miljea Milana Bandića", komentirao je Klisović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:31