KILLER NIJE KRIV?

Klasnićev prijatelj: Ivan nema veze s ovim, u stanu su bili njegovi prijatelji iz Njemačke

Ivan Klasnić poriče upletenost. Njegov jedini problem, ako uopće postoji problem, jest da su optužbe za silovanje vezane uz stan koji je u Ivanovu vlasništvu, kazao je neimenovani prijatelj za Mirror
 Jakov Prkić/CROPIX

ZAGREB - Ivan Klasnić, hrvatski nogometaš osumnjičen za silovanje maloljetnice (17), trebao se danas oglasiti putem odvjetnika o optužbi koja je okupirala glavni prostor u hrvatskom medijskom prostoru, ali to se do sada nije dogodilo.

U međuvremenu su engleski (tamo Klasnić igra) i njemački (tamo je rođen, odrastao i ostvario najveći dio igračke karijere) mediji prikupljali informacije pokušavajući složiti mozaik i saznati što se uistinu dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak u 750 tisuća funta vrijednom Klasnićevom stanu u središtu Manchestera. Napadač “lutalica”, kao i većina klupskih suigrača, ne živi u Boltonu, već u 30-ak kilometara udaljenom Manchesteru.

Nijem je, zasad, i Klasnićev klub Bolton. Poručili su da se neće očitovati sve dok policija ne objavi prve zaključke. Preliminarni rezultati istrage trebali bi se znati do ponedjeljka, 1. studenoga, kada se Klasnić mora ponovno pojaviti u policijskoj postaji. Menadžer Boltona Owen Coyle također nije ništa komentirao, ali se može zaključiti da vjeruje svom igraču koji tvrdi da je nevin.

Takvom stavu pogoduje Coyleova odluka da se bivši hrvatski reprezentativac vraća u konkurenciju za nedjeljnu utakmicu Premiershipa protiv Liverpoola iako ga je policija pustila tek nakon položene jamčevine. Prošli vikend nije igrao zbog suspenzije, no postizanje odlučujućeg pogotka u prethodnom kolu mogao bi ga, misli dio engleskih medija, približiti mjestu u početnom sastavu.

Reporter londonskog Mirrora piše da je pronašao Klasnićevog prijatelja koji mu je prenio Ivanovu tvrdnju da nema nikakva veze s navodnim seksualnim napadom te da će se uskoro u Manchesteru pojaviti osobe s inkriminiranog tuluma koje bi trebale puno toga razjasniti.

“Tvrdi da su dvojica prijatelja iz Njemačke prenoćila kod njega. Oni će se za 24 sata vratiti kako bi pomogli pri rasvjetljavanju stvari. Ivan poriče bilo kakvu umiješanost. Njegov jedini problem, ako ga uopće ima, jest to što se optužbe odnose na njegov stan.”

Pozivajući se na svoje druge izvore, Mirror piše i kako je oženjeni Klasnić bio vrlo susretljiv tijekom boravka u pritvoru i pomagao policiji prije nego su ga pustili uz kauciju. U međuvremenu je poseban policijski odjel razgovarao sa žrtvom, a vjerojatno će to morati obaviti još jedanput prije nego što odluči u kojem smjeru će se razvijati daljnja istraga, ako do nje uopće i dođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:27