HRVATSKO ZDRAVSTVO

KB Sveti Duh: ‘Gospođi Čavajdi nismo pružili psihološku pomoć jer, nažalost, nemamo zaposlenog psihologa‘

‘Kao nova uprava prepoznali smo važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje‘

Mirela Čavajda

 Neja Markicevic/CROPIX

Iz Kliničke bolnice Sveti Duh u subotu ujutro poslali su novo priopćenje, u kojemu su objasnili zašto Mireli Čavajdi ondje nije pružena psihološka pomoć. Podsjetimo, njoj je u Hrvatskoj odbijen pobačaj ploda s malignim tumorom.

- Slijedom brojnih upita, donosimo pojašnjenje vezano uz pitanje pružanja psihološke pomoći gospođi Mireli Čavajdi. Svjesni smo da je u stresnim i teškim situacijama, kao što je ova u kojoj se našla gospođa Mirela Čavajda, psihološka pomoć izuzetno bitna.

Naša bolnica, nažalost, nema zaposlenog psihologa i zbog toga tijekom hospitalizacije gospođe Čavajde u KB Sveti Duh nismo bili u mogućnosti pružiti profesionalnu psihološku pomoć, ali je naše osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo učinilo sve što je u njihovoj moći da pacijentici daju podršku i smanje razinu straha i nelagode u ovoj za nju izuzetno teškoj i bolnoj životnoj situaciji.

Gospođi Čavajdi i osobno sam, kao ravnateljica, pisanim putem ponovila da joj stojim na raspolaganju za daljnje savjetovanje.

Kao nova uprava prepoznali smo odmah u početku svog mandata važnost uloge psihologa i nastojat ćemo u najkraćem mogućem roku pokrenuti njihovo zapošljavanje, na dobrobit naših pacijenata. Stoga se nadam da ćemo uskoro moći našim pacijentima osigurati profesionalnu psihološku pomoć, kad god im to zatreba - stoji u priopćenju Uprave Kliničke bolnice Sveti Duh.

Priopćenje iz Uprave Kliničke bolnice Sveti Duh uslijedilo je nakon jučerašnje izjave ministra zdravstva Vilija Beroša da je bolnica pružila psihološku pomoć Mireli Čavajdi, što je potom demantirala njezina odvjetnica Vanja Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:52