VELIKO NEVRIJEME

Katastrofalna tuča pogodila Zagorje: ‘Bila je gotovo veličine naranče. Nije dobro, uništeni su usjevi, auti...‘

Najgore je bilo na području Huma na Sutli, Pregrade, Macelja i okolice

Tuča u Zagorju

 Zagorje.com

Snažno nevrijeme zahvatilo je u srijedu poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i tuča padali su na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Tuča je zahvatila i područje grada Varaždina, a najgore je na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec gdje su oštećeni brojni objekti.

Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

- Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine naranče. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen, rekao je Vrbanić.

Također, tuča je pogodila i područje Huma na Sutli, Pregrade, Maclja i okolice, javljaju čitatelji portala Zagorje.com.

Iz Centra 112 u Krapinsko-zagorskoj županiji navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobila, a da je najgore prošla općina Hum na Sutli.

image

Tuča u Zagorju

Zagorje.com

Štete će se tek procijeniti, no, kako kažu, tamo gdje je padala, štete na usjevima su totalne, a osim usjeva stradali su i pojedini prozori, a prvenstveno automobili.

image

Tuča u Zagorju

Zagorje.com
image

Tuča u Zagorju

Zagorje.com

Nevrijeme nije zaobišlo ni Međimursku županiju, točnije općinu Orehovica.

Pogledajte snimku koju nam je ustupio naš čitatelj Kristijan H.

Osim Zagorja i Međimurja, nevrijeme je pogodilo i susjednu Sloveniju. Naš čitatelj iz Murske Sobote, Robert Konjević, poslao nam je snimku koja najbolje dočarava kakva ih je tuča zadesila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:39