U TIJEKU SANACIJA

Karlovac zbraja štete nakon poplava, voda je ušla u više od 850 objekata: Gore je nego što se mislilo...

Vodostaji opadaju, a prometnice na kojima je bila voda se čiste i saniraju

Nasip uz Koranu

 Robert Fajt/Cropix

Karlovac zbraja štetu nakon prošlotjednih poplava, a ona će biti veća nego se to mislilo i najavljivalo. Na sinoć održanom sastanku Stožera Civilne zaštite zaključeno je da je samo na području grada Karlovca bilo poplavljeno više od 850 objekata, i to 198 stambenih objekata i 652 gospodarska, te 6 poslovnih prostora.

- Vodostaji opadaju, prometnice na kojima je bila voda se čiste i saniraju, na nekoliko lokacija nastala su ulegnuća i rupe pa iako su ograđena, građane pozivamo na dodatan oprez. Stanovnici poplavljenih područja kojima su potrebni isušivači trebaju se obratiti povjerenicima Civilne zaštite i bit će im dopremljeni, kažu iz Stožera, dodajući da "su isušivači dopremljeni, traje i nabava dodatnih i dodjeljuju su po prioritetima, najprije za stambene objekte".

Od prometnica koje su bile poplavljene, dosad su očišćene Ulica Selce (spoj Banija - D36), autobusno stajalište D36, kod PPK i od glavne prometnice Ulica 13. srpnja do Aquatike, potez od Gradca do Vodostaja, a sutra ujutro čišćenje će biti nastavljeno. Naplavine oko Pontonskog mosta će biti uklonjene čim se za to steknu uvjeti budući da je trenutno vodostaj Korane za to previsok, navodi se u priopćenju Stožera.

Ulegnuće prometnice na križanju Trga bana Jelačića i Ulice kralja Tomislava privremeno je sanirano u petak, na dijelu Ulice Rakovac je ograđeno i promet zabranjen, a slijedi dodatno osiguravanje zgrade kako bi mogla početi sanacija prometnice. Zbog ulegnuća je za sav promet zatvorena Dubrovačka ulica, od raskrižja s Hvarskom ulicom do raskrižja s Mostarskom ulicom, a dežurne službe osiguravaju instalacije. Na Korani pored atletske staze nastala rupa je ograđena.

- Molimo građane da poštuju svu signalizaciju i ograđenim se područjima ne približavaju radi vlastite sigurnosti. O svim poduzetim radnjama, otvorenim prometnicima, alternativnim pravcima, kao i ostalim informacijama kontinuirano ćemo obavještavati javnost, poručeno je iz Stožera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:21