NOVI PROJEKT

Karijerni zaokret Milijana Brkića: Kod Svetog Roka planira veliki biznis, doznali smo detalje

U tvrtku je bivši potpredsjednik HDZ-a unio zemljište od oko tisuću četvornih metara kod Parka prirode Velebit na Svetom Roku

Milijan Brkić

 Darko Tomas/Cropix

Pod citatom ‘Uvijek ima mjesta na vrhu‘ tvrtka bivšeg potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića reklamira usluge na svojoj internet stranici.

Tvrtku Alfa Strategy d.o.o. Brkić je osnovao nakon izlaska iz politike, a tek nedavno je podigao i internet stranicu na kojoj navodi da se tvrtka bavi širokim spektrom usluga od financija preko nekretnina do turizma.

U tvrtku je Brkić unio i zemljište od oko tisuću četvornih metara kod Parka prirode Velebit na Svetom Roku, a gdje navodno, kako tvrde njegovi poznanici, "planira pokrenuti neku turističku priču".

Iz izvora bliskog Brkiću doznajemo da se radi o nekretnini koju je svojedobno Brkić kupio s partnerima i nekadašnjim suborcima no kasnije je ona bila prebačena u zemljišnim knjigama na Brkića da bi je krajem 2022. godine prenio na tvrtku, čiji je osnivač.

Iako je Brkićeva firma tek zapravo osnovana, sudeći prema prihodima poslovanje joj je odmah krenulo te je lani prijavila ukupan prihod od 362,3 tisuće eura, te dva zaposlena, dobit je iznosila čak 285,6 tisuća eura. Nije poznato s kime su tijekom 2022. godine poslovali, ali na njihovoj stranici stoji da se bave korporativnom sigurnošću, zaštitom na radu, te poslovnim savjetovanjem, upravljanjem, zastupanjem i pregovorima. Svoje usluge reklamiraju pod citatima poput ovog - ‘Pretvorite svoje ciljeve u stvarnost jer naš cilj je Vaš uspjeh‘ ili onim Paula Coelhoa - ‘Ljudi su sposobni u bilo kojem trenutku života raditi ono što sanjaju‘.

Isprva se Brkić nakon izlaska iz politike 2020. godine zaposlio u tvrtki Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića.

Nakon što na unutarstranačkim izborima HDZ-a njegova opcija nije pobijedila te nakon što nije bio uključen ni u one parlamentarne, odlučio je izići iz politike. Zaposlio se u tvrtki Vukojevića, koja je registrirana za savjetničke i konzultantske usluge. Kad su premijera Plenković u to vrijeme pitali za novi posao Milijana Brkića, rekao je da u zadnje vrijeme nisu kontaktirali.

Na tadašnje pitanje Plenkoviću, je li Brkić još uvijek član HDZ-a, odgovorio je: "Pa ne vidim zašto ne bi bio. Jedino ako je sam istupio. Mi nikog ne izbacujemo ako nije netko baš jako čudan".

Brkić je, inače, snalažljiv pa je nakon sudjelovanja u ratu radio kod Nikice Gabrića. "To je pežorativan pristup: on je bio vozač. On je bio zapovjednik specijalnih jedinica. On je bio vozač, bio sigurnjak, tajnik... Dakle puno stvari je on mogao obavljati, a ne samo mene voziti. To kad se hoće njega narugati se kaže da je bio vozač", rekao je Gabrić o njihovoj suradnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:00