SPORNI STATUS

Karamarko SDP-u prijeti tužbom zbog objave na Facebooku: ‘To je prljava laž‘; Grbin: ‘Nismo pogriješili‘

‘Jednom će valjda sudovi proraditi. Kada sam ja to i što petljao s plinom? Jednako su mogli napisati i da nešto muljam s kokainom‘, rekao je Karamarko

Tomislav Karamarko; Peđa Grbin

 Vlado Kos; Damjan Tadić/Cropix

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), odlučio je tužiti Socijaldemokratsku partiju (SDP) zbog tvrdnje da je "petljao s plinom", piše Novi list.

SDP je u ponedjeljak na svom službenom Facebook profilu ustvrdio da "Afera HEP pokazuje kontinuiranu pljačku" HDZ-ove vlasti te potom naveo da je bivši predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader bio upleten u plinsku aferu, da je Tomislav Karamarko petljao s plinom, a da je aktualni hrvatski premijer Andrej Plenković odgovoran za gubitke u INA-i i HEP-u.

- Afera HEP pokazuje kontinuiranu pljačku ove vlasti. Ivo Sanader - plinska afera, završio u zatvoru. Tomislav Karamarko - petljao s plinom. Andrej Plenković - milijarda u INA-i, a sada isti scenarij s HEP-om. Koji odgovor je Vlada dala na ovo? Nacrt zakona o medijima koji predstavlja legalizaciju cenzure! - ustvrdio je SDP te priložio videozapis u kojem je ponovio te konstatacije i dodao: "Smijenimo ovu neodgovornu i korumpiranu Vladu HDZ-a!"

Karamarko je predsjedniku SDP-a Peđu Grbina u ponedjeljak SMS porukom obavijestio o svojoj nakani.

- Poštovani g. Grbin. Na Facebook stranici Vaše stranke objavljena je formulacija da sam ‘petljao s plinom’. Kako se radi o insinuaciji i neistini, zamolio bih da naložite Vašim suradnicima da istu uklone. Razumijem da se nalazite u kontinuiranom procesu političke borbe. No i u tome treba sačuvati nekakvo dostojanstvo i poštenje. Svakako očekujem da ćete uvažiti moj prigovor i zamolbu. U protivnom, već sutra ću podnijeti tužbu zbog objavljene prljave laži. Pozdrav, Tomislav Karamarko - napisao je Karamarko.

Bivši je šef HDZ-a u utorak Novom listu potvrdio da zaista planira tužiti SDP ako ne ukloni spornu objavu.

- Da, tužit ću ih ako ne skinu danas to s Facebooka. Konzultirao sam se već s odvjetnikom i ide tužba, jednom će valjda sudovi proraditi. Kada sam ja to i što petljao s plinom? Jednako su mogli napisati i da nešto muljam s kokainom. Nekorektni su, infantilni, ne znaju se politički postaviti i onda objavljuju takve jadne komentare - rekao je Karamarko.

Grbin je pak Novom listu rekao da SDP neće ukloniti objavu jer ne misli da su pogriješili.

- U mandatu Tomislava Karamarka kao predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Vlade, bilo je niz petljanja s plinom. Od natezanja s arbitražom s MOL-om, preko afere Konzultantica do, u krajnjoj liniji, njegove podrške onima koji su u vrijeme braniteljskog prosvjeda plinskim bocama blokirali Savsku ulicu. Možemo slobodno reći da je Karamarkova politička karijera uvelike obilježena plinom - rekao je Grbin.

Predsjednik SDP-a rekao je da će se ispričati Karamarku ako mu je zasmetalo to što je uspoređen s premijerom Plenkovićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:46