MINISTAR U ČUDU

Karamarko: Prosvjednici, što nam zamjerate? I policija griješi, ali je postigla puno toga

U Opatiji su ministar i njegov kolega iz BiH potpisali Sporazum o prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Na službenom sastanku održanom danas u Opatiji ministar Tomislav Karamarko i njegov BiH kolega Sadik Ahmetović potpisali su Sporazum o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

Sporazum se odnosi na borbu protiv nezakonitih migracija, pri čemu su obije države propisale uvjete za predaju i prihvat osoba koje su na nezakonit način ušle ili borave na državnom području Hrvatske, odnosno BIH.

Proteklih godina MUP je ovakve sporazume potpisao s većinom zemalja u okruženju, a njime se omogućava prolazak zatečenih nezakonitih migrnata kroz zemlje potpisnice do zemalja iz kojih su krenuli na put u Zapadnu Europu.

Ministar Karamarko rekao je i kako je s kolegom Ahmetovićem razgovarao i o drugim pitanjima i aktualnim događanjima, pa tako i o slučaju Purda.

- Zaključili smo kako se slučajevi Purda, Divjak i dr. Bosanac više ne bi smjeli ponavljati, odnosno kako ćemo zajednički tražiti rješenje vezano uz srpski zakon iz 2003. godine zbog kojeg je do svega i došlo - izjavio je Karamarko i pojasnio da je zaključeno da o nalaželju riješenja trebaju razgovarati tužitelji i pravnici obiju zemalja, a na kraju i političari jer ima jako puno prostora i za političko djelovanje.

Karamarke je odgovorio i na pitanje aktualnih prosvjeda pred njegovim domom kazavši da poštuje prosvjednike, ali da bi volio znati što oni zamjeraju njemu, odnosno MUP-u i policiji.

- Znam da ni policija nije savršena jer svi griješimo, ali ne znam što smo mi to loše učinili, posebno ako se sagledaju posljednje dvije godine našega rada, i ono što smo poduzeli i učinili u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 13:01