VELIKA AFERA

KARAMARKO 'Ako je istina ono što se piše o Crnoji, bit će sankcija...'; PETROV 'Treba sve istražiti, a on sam mora odlučiti hoće li odstupiti'

 Goran Mehkek/EPH

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Božo Petrov u intervjuu za Media servis komentirao je novog ministra branitelja Miju Crnoju.

Na napise kako je Crnoja u Remetincu je bio pritvoren zbog nasilničkog ponašanja, Božo Petrov kazao je:

- Mislim da bi to prvenstveno trebalo zabrinuti gospodina Crnoju ako je to točno. Nisam služba da bih znao unaprijed sve informacije o osobama. Iskreno, nije mi drago ali ne mogu o nečemu govoriti unaprijed prije nego imam sve relevantne informacije - rekao je Petrov.

Ministar branitelja danas je u medijima i zbog lažnog prijavljivanja adrese. U njegovom životopisu stajala je samoborska adresa gdje se nalazi drvena šupa, a on zapravo živi u obiteljskoj kući u jednom zagrebačkom kvartu. Prireza u Samoboru nema, dok je u Zagrebu 18 posto.

- To treba istražiti, slažem se, ali ne mogu u ovom trenutku dok nemam sve informacije ispred sebe osim onoga što sam pročitao u medijima - kazao je Petrov i dodao kako bi Crnoja sam trebao odlučiti hoće li odstupiti ukoliko se pokaže da su napisi istiniti.

- Druga je stvar što bi bilo s ljudima unutar Mosta - kazao je Petrov i napomenuo kako će o tome razgovarati s Karamarkom.

Kad je riječ o registru izdajnika, Petrov nije za takav način 'obračuna'.

- Po nama nije dobro da se na ovakav način izlazi apriori s ovakvim izjavama što će se raditi,a da se nije usuglasilo. Registar izdajnika nije nešto što mijenja klimu na pozitivno i zbog toga, ako netko ima problema s nekim izdajnicima, zna se na koji način se to rješava, definitivno se ne rješava javnim medijskim linčom i provođenjem ikakvih registara izdajnika - smatra Petrov i napominje kako taj prijedlog nikad neće proći, piše Media servis .

Karamarko: 'Ako se dokaže da je istina što se piše, bit će sankcija'

"S Crnojom ću svakako razgovarati kako bih saznao o čemu je točno riječ'', kazao je Karamarko te je najavio i moguće sankcije, prenosi N1.

"Ukoliko se dokaže da je istina što se piše o Crnoji, bit će sankcija'', kazao je on.

Iz HDZ-a su se o ovom slučaju oglasili na službenom Twitter profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:26