TAMARA VISKOVIĆ

Kandidatkinja Možemo! i Nove ljevice za gradonačelnicu Splita: ‘Ključni problem je odlazak mladih‘

‘Ako sad ne počnemo rješavati problem stanovanja za mlade, za desetak godina bit će kasno‘, upozorila je Visković

Tamara Visković

 Vojko Basic/Cropix

Kandidatkinja platforme Možemo! i Nove ljevice za gradonačelnicu Splita Tamara Visković ocijenila je u utorak da je ključni problem tog grada odlazak mladih iz njega i drži da je rješenje u izgradnji javnih stanova za dugoročni najam mladima.

"Najveći problem Splita je odlazak iz njega mladih starosti do 40 godina", rekla je Visković prigodom druženja s građanima u Marmontovoj ulici.

Po njezinim riječima, izgradnja javnih stanova za dugoročni najam mladima je jedan od prioriteta kojim bi se doprinijelo zaustavljanju odlaska mladih iz Splita.

Objasnila je kako većina mladih nema prihode koji bi im omogućili dobivanje kredita, a zato bi se izgradnjom javnih stanova za dugoročni najam pomoglo mladim da ostanu u Splitu i oslobodio ih dužničkog ropstva kroz bankovne kredite.

"Ako sad ne počnemo rješavati problem stanovanja za mlade, za desetak godina bit će kasno", upozorila je Visković.

image

Sandra Benčić

Vojko Basic/Cropix

Saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić, koja je u Split došla iskazati potporu kandidaturi Tamare Visković za gradonačelnicu Splita, rekla je da je tema "priuštivog stanovanja" za njih jedna od ključnih tema.

"U Pazinu i Zagrebu, gdje su gradonačelnici iz naše platforme, već su započeli s realizacijom programi izgradnje javnih stanova za priuštivo stanovanje. Jako puno mladih radi sezonske poslove, prekarne poslove, povremene ili nisko plaćene poslove. Oni nisu u poziciji dobiti kredit pa im sve sadašnje mjere države ništa ne znače", ustvrdila je Benčić.

Benčić je istaknula značaj veće participacije mladih u kreiranju politike u područjima koja su njima važna – od kulture do sporta te se zauzela za vraćanje sportskih aktivnosti u osnovne i srednje škole, a ne da roditelji djeci plaćaju sportske aktivnosti po klubovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:21