ZBUNJENI MLINAREVIĆ

Kandidat Škorinog DP-a potpuno se pogubio na pitanju o ‘10. travnja 1941.‘: ‘Ima nešto s Osijekom, jel tako?‘

- Sve što ima veze s hrvatskom poviješću je pozitivno. To je bio bunt naroda i to treba percipirati, rekao je Mlinarević
Berislav Mlinarević
 Screenshot: Dnevnik.hr

Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka, Ivana Radića (HDZ) i Berislava Mlinarevića (Domovinski pokret) na portalu dnevnik.hr obilježili su neki osobni obračuni, ali i nevjerojatno nepoznavanje povijesti od stranke kandidata DP-a koji nije imao pojma što se to dogodilo 1941. godine.

Kada je voditelj Mislav Bago upitao kandidate što za njih znači 10. travnja 1941. godine, Berislav Mlinarević djelovao je izgubljeno.

- Uhuuu, s gradom Osijekom ima nešto, je li tako? Zatekli ste me. Značajni datum vjerojatno je za neko spajanje... Četrdeset i prve, četrdeset i prve, četrdeset i prve..., nabadao je Mlinarević, a nakon što mu je Bago rekao da je toga datuma osnovana NDH, Mlinarević je samo rekao "a-ha".

Na novo pitanje o tome što misli o tom datumu Mlinarević se opet nije proslavio, piše dnevnik.hr.

- Sve treba staviti u kontekst vremena. Ako je kontekst vremena takav, onda ga treba tako i doživjeti, progovorio je kandidat DP-a, nakon podužeg razmišljanja.

- Sve što ima veze s hrvatskom poviješću je pozitivno. To je bilo određeno razdoblje, bunt naroda i to treba percipirati. Ne znam na što aludirate..., rekao je Mlinarević.

Radić je na isto pitanje dao konkretniji odgovor:

- Ništa dobro ne mislim o tom datumu. Ne podržavam to.

Na pitanje smatra li lošim osnivanje Nezavisne Države Hrvatske, Radić je kratko odgovorio: "Naravno".

Radić nije htio ocijeniti ulogu Branimira Glavaša tvrdeći da je u to vrijeme bio premlad, a Mlinarević se opet pozvao na vrijeme u kojem se to događalo.

- Sjećam se točno svega, ustrojio je obranu grada. Mislim da se nije trebao baviti gospodarstvom, uništeno je, to je za zamjeriti, rekao je Mlinarević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:20