NAPUŠTAJU GSV

Kalmeta: Sindikalni čelnici ne žele podnijeti teret krize

Sindikati odustaju od pregovora s Vladom i pripremaju veliki sindikalni summit
Zagreb, 261109.Sjednica Vlade RH u Banskim dvorima na Markovom trgu.Na slici: Bozidar Kalmeta, Ministar mora, prometa i infrastrukture.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Ministar prometa Božidar Kalmeta izjavio je danas, nakon odluke pet sindikalnih središnjica da neće sudjelovati u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća, da je njihova odluka ishitrena.

- Razlog za takvu odluku je taština Krešimira Severa - ustvrdio je Kalmeta i dodao: - Sindikalni čelnici ne žele shvatiti kakva je situacija. Ne žele podnijeti teret ove krize koji treba raspodijeliti na sve. Oni tupe na svemu što piše u kolektivnim ugovorima, ali onda možemo doći u situaciju da nema novca za plaće.

Pet sindikalnih središnjica odlučilo je da više neće sudjelovati u radu Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), te je započelo pripreme za sazivanje Svesindikalnog sabora.

Šefovi sindikata to su odlučili jer Vlade želi ukinuti regrese, božićnice i darova za djecu zaposlenima u državnim i javnim službama, javnim poduzećima te zbog izmjena Zakona o radu. (S. S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 17:28