PRORADILI TELEFONI S KARAMARKOM

KALMETA 'Ako sud potvrdi optužnicu dat ću ostavku na sve stranačke dužnosti. Ali, ostajem gradonačelnik...'

Satima se u petak čekala službena reakcija HDZ-a na podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete, da bi na koncu tek kasno popodne bio objavljen neslužbeni stav i stranke i njenog predsjednika Tomislava Karamarka koji su eventualno podnošenje ostavke prepustili samom Kalmeti. Međutim, očigledno su u petak "radili telefoni" između stranačkog vrha i zadarskog gradonačelnika, jer nam je on u svojoj popodnevnoj izjavi kazao i nešto što se vrlo lako može iščitati i kao posljedica obavljenih konzultacija:

- Ako sud potvrdi optužnicu protiv mene, onda ću HDZ-u dati mandate na sve svoje stranačke dužnosti, rekao je Kalmeta za zadarski.hr koji je trenutno podpredsjednik HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije i stranački koordinator za parlamentarne izbore u IX. izbornoj jedinici.

Dakle, Kalmeta ne govori o podnošenju ostavke na mjesto gradonačelnika.

- Postoji tu bitna razlika i bitno drugačija politička težina, a s time i odgovornost, jer sam ja aktualni mandat zadarskog gradonačelnika dobio od građana Zadra na neposrednim izborima, smatra Kalmeta dodajući primjer svog stranačkog kolege i gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića koji je četiri godine dokazivao i na kraju dokazao svoju nevinost.

- Što bi bilo s Butkovićem da je dao ostavku kada je podignuta optužnica, pita se Kalmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:22