URED ZA HITNE SITUACIJE

KALINIĆ O PROGNOZI 'Zahvaljujući Bandiću spremni smo za obilan snijeg, ali i za potres s 3000 mrtvih!'

'Ukoliko bude problema, mogu se dignuti i specijalističke postrojbe,' rekao je Kalinić
 Goran Mehkek/CROPIX

Pročelnik Ureda za hitne situacije Grada Zagreba Pavle Kalinić komentirao je u Dnevniku N1 prognozu prema kojoj bi u Zagrebu u sljedeća dva dana moglo pasti i do četrdeset centimetara snijega. Na upit je li Zagreb spreman na obilan snijeg i očekuje li probleme, kazao je:

- Ukoliko bude problema, mogu se dignuti i specijalističke postrojbe, ali mora se poštivati i procedura. Ne vidim nikakvog razloga da bi bilo većih problema. Uobičajeno je da problema ima, ali zimska služba je spremna, a moramo zahvaliti gradonačelniku koji je sve to pokrenuo, kazao je Kalinić.

Komentirajući potrese koji su u zadnjih nekoliko dana pogodili Hrvatsku, među kojima je bio i jedan na zagrebačkom području, Kalinić je kazao da je Zagreb spreman i na takve situacije.

- Mi dijelimo letke već godinama, zadnjih dana smo postigli dogovor za tiskanje primjeraka koji će visiti u skoro svim institucijama. Ljudi moraju znati kako reagirati u slučaju da se dogodi veliki potres. Mi smo spremni za takve situacije, kazao je Kalinić za N1.

- Ukoliko bude jači potres, kao što se dogodio 1880. godine, postoji mogućnost da bude i do 3.000 mrtvih i 15.000 ranjenih, ali mi smo se za to pripremili - kazao je Kalinić za N1 te pozvao Vladu još jednom da donese Zakon o civilnoj zaštiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:27