INTERVENIRALI I VATROGASCI

Kako je u Puli muškarcu skinut prsten s penisa: ‘Nije izgledao kao seksualna igračka, već kao dio nekog kamiona...‘

Javna vatrogasna postrojba Pula medicinskom timu posudila je bušilicu sa specijalnim nožem za inoks
 Danijel Bartolic/CROPIX; Herbert Boekhoff/Panthermedia/Profimedia

Doktor Predrag Mamontov, cijenjeni urolog i šef urološkog odjela pulske Opće bolnice, nije htio podrobnije komentirati slučaj o kojemu je u petak pisao Glas Istre - riječ je o intervenciji vatrogasaca koji su u pulskoj bolnici spašavali muškarca koji si je prstenom (napravom) od inoksa zarobio penis i testise.

Mamontov, naravno, želi zaštititi pacijenta. Istovremeno je u ime svih djelatnika bolnice zahvalio Javnoj vatrogasnoj postrojbi Pula na uspješno provedenoj intervenciji i suradnji. Konkretnije, radi se o posudbi bušilice sa specijalnim nožem za inoks.

"Kao stožerna ustanova za liječenje u Istarskoj županiji pružamo najbolju moguću skrb, ali iznenadni i neočekivani događaji koji nisu samo u našoj nadležnosti podrazumijevaju suradnju s hitnim službama. Nakon intervencije vatrogasaca pacijent je uspješno liječen. Ovim putem zahvaljujemo se JVP Pula na razumijevanju, podršci i pomoći koji su nam od iznimne važnosti", poručio je Mamontov.

Na kraju je ipak upitan je li sličnih slučajeva bilo i ranije, što je on odmah i potvrdio.

"Bilo je svakojakih slučajeva, predmeta koje ljudi guraju u rektum ili uretru, pa smo svašta vadili iz debelog crijeva i mjehura. No posljednjih nekoliko godina ta se brojka ipak smanjila. Sjećam se jednog gotovo istog slučaja, ali tad je prsten bio od plastike pa smo ga se s lakoćom riješili. Ovaj je bio od inoksa i nije izgledao kao seksualna igračka, već kao dio nekog kamiona - zaključio je za Glas Istre Mamontov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:46