DAN POBJEDE

Kako će izgledati ovogodišnja proslava obljetnice Oluje: Program se neće previše razlikovati od lanjskog

Na stadionu "Dinara" održat će se središnji skup obilježavanja ove vojne operacije

U ime branitelja okupljenima će se obratiti umirovljeni general Mladen Markač

 Ronald Gorsic/Cropix

Proslava 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja neće se previše razlikovati u odnosu na onu prošlogodišnju. U ranim jutarnjim satima kreće budnica ulicama Knina, a u gradu bit će postavljen tehničko-taktički zbor koji će građani moći razgledati tijekom cijelog dana.

U jutarnjim satima vijence za poginule u Kninu odvojeno će položiti predstavnici obitelji poginulih pa nakon toga predsjednik Republike, premijer i predsjednik Sabora.

Na stadionu "Dinara" održat će se središnji skup obilježavanja ove vojne operacije. Tu će govore održati predsjednik Republike, premijer i predsjednik Sabora, a u ime branitelja okupljenima će se obratiti umirovljeni general Mladen Markač.

Svi prisutni na postavljenom videozidu moći će pratiti podizanje zastave na Kninskoj tvrđavi na kojoj će se čitati imena poginulih te povjesnica. Nije predviđen kolektivni odlazak prisutnih na tvrđavu.

Tijekom središnje svečanosti program će održati akrobatska grupa "Krila Oluje", a preletjet će i helikopteri Hrvatske vojske i policije. Navečer je u Kninu predviđen zabavni program.

Večer prije, 4. kolovoza, na Kninskoj tvrđavi održat će se tradicionalno primanje predsjednika Republike povodom obljetnice Oluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:55