KREĆE OD 1. SVIBNJA

KAJIN VIŠE NEĆE BITI NEOVISAN Bivši IDS-ovac osniva novu stranku čija će kratica biti ID

 Srećko Niketić/CROPIX

Na Praznik rada, 1. svibnja, Damir Kajin i njegovi istomišljenici osnovat će novu političku stranku - Istarske demokrate.

Jedan od osnivača i najpoznatijih članova Istarskog demokratskog sabora tako će političku karijeru nastaviti kao čelnik ID-a, u kojem će svoja mjesta naći i neki bivši IDS-ovci. Izbor 1. svibnja za datum osnivanja treba pokazati da će ID biti lijeva i antifašistička stranka, no o ostalim se smjernicama zasad ne zna mnogo.

- Istarski demokrati bit će nova politička snaga na našem području, pratili nas mediji ili ne. Uvjeren sam da će građani prepoznati tu drugačiju politiku - najavio je Kajin, ne preciziravši glavna programska načela svoje stranke.

Kada se potkraj 2012. razišao s Ivanom Jakovčićem i IDS-om, Kajin je okupio tzv. Filipinsku grupu u kojoj su bili nekada utjecajni istarski političari, poput Ivana Heraka, Marina Fola i Steve Žufića. Ipak, na izborima za župana izgubio je od Valtera Flege, ali za Kajina je glasalo 45 posto birača, koji bi trebali postati izborna baza Istarskih demokrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:40