KAJIN PROTIV SVIH

Kajin: 'Jakovčić, Miletić i Flego sotoniziraju Vladu, a kad čujem Radina kao da slušam Mussolinija!'

'Oni koji su stali uz Sanadera, a Radin je, nisu moj izbor, ali ne dvojim da će mnogi istarski Talijani stati uz Kajina'
 Srecko Niketic / CROPIX

PAZIN - Saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana Damir Kajin ustvrdio je danas da istarski čelnici Jakovčić, Miletić i Flego sotoniziraju Vladu RH, a dodao je kad čita i sluša izjave zastupnika talijanske nacionalne zajednice Furija Radina - "kao da sluša Mussolinija, a ne predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine".

Ono što Jakovčić, Miletić i Flego nisu uspjeli s HDZ-ovim premijerima, pa i projekt izgradnje nove pulske Opće bolnice, to će Istra uspjeti s ovom vladom koju oni "sotoniziraju premda su građani Istre za nju glasovali", izjavio je Kajin na konferenciji za novinare u Pazinu.

"Dosta podmetanja, nemojte da zbog osobnog, dva ili tri glasa više ili manje, pati cijela Istra" - poručio je Kajin čelnicima IDS-a. Dodao je kako su najveće investicije u Hrvatskoj upravo u Istri i da u njoj u dvadeset godina nikad nije bilo više državnih investicija nego danas, a one će se "protegnuti na barem tri godine, što jamči kontinuitet investicijskog ciklusa".

Govoreći o izjavi saborskog zastupnika talijanske nacionalne zajednice Furija Radina, koji je "zamjerao Kajinu slabe kompetencije za posao koji želi obavljati" i što "ne zna dvije riječi talijanskog", Kajin je istaknuo kako "nikada na Radina nije ni računao".

"Oni koji su stali uz Sanadera, a Radin je, nisu moj izbor, ali ne dvojim da će mnogi istarski Talijani stati uz Kajina", rekao je, dodajući kako je "vodio više računa o Talijanima nego o sebi, za razliku od Radina".

"Kada čitam i slušam Radinove izjave, kao da slušam Mussolinija, a ne predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine", izjavio je Kajin i ustvrdio kako je upravo on branio Statut Istarske županije i izborio se za zakonske odredbe koje jamče dvojezičnost Istre. Poručio je da će talijanska zajednica zauvijek uživati njegov najveći respekt.

Govoreći o danas potpisanome koalicijskom sporazumu između IDS-a i HNS-a, izjavio je da će "trgovački dio istarskoga HNS-a ići s trgovcem, a narodnjački dio bit će uz narod".

"Maske su pale, to je definitivno. Siguran sam da će građani prepoznati politiku istih šansi", istaknuo je Kajin i dodao da je "najorganiziranija podružnica HNS-a, ona buzetska, stala uz njega".

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li na zahtjev HSU-a promijeniti retoriku osobnog obračuna u retoriku dobivanja povjerenja birača i iznošenje konkretnog programa, Kajin je rekao kako ne vodi nikakve osobne obračune te da nije u sukobu ni s kim, za razliku od nekih koji su, očito, "u sukobu s građanima ovih prostora".

Također je rekao da će mu kampanja stajati 600.000 kuna, koliki je i zakonski limit. "Sve financiramo sami, bez ijedne lipe sa strane, te nismo angažirali PR agencije i ne plaćamo medije ni sponzorirane emisije", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 18:14