NEPOZNATI PRVI ZLOČIN

Jutarnji EKSKLUZIVNO: Paravinju su uhvatili dok je silovao, ali djevojka iz straha nije svjedočila!

Paravinja je i prije svih poznatih slučajeva silovao djevojke u Novoj Pazovi
Banja luka, 270611.Policija Republike Srpske danas je Dragana Paravinju , koji je jucer priznao otmicu i ubojstvo Antonie Bilic, prebacen u tranzicijski zatvor u Sarajevo.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

NOVA PAZOVA - Bila je mlada i lijepa konobarica koja je izbjegla iz Hrvatske u vrijeme rata. Godinu dana je živjela u Staroj Pazovi i čekala povratak u zadarsko zaleđe. Ta djevojka je prva žrtva monstruma Dragana Paravinje, a za napad na nju nikad mu nije suđeno.

Doznajemo da se to dogodilo 1995., prije nego što se doznalo za druge zločine Dragana Paravinje iz 1996. i 1997 . za što je u Srbiji osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i pol godine.

Otkrilo ga vrištanje

Svoj iskaz djevojka je povukla uoči suđenja pa je postupak u tom slučaju obustavljen, iako su ga policajci uhvatili na djelu na suvozačkom sjedalu automobila na livadi iza dječjeg vrtića u Staroj Pazovi.

Bilo je to njegovo prvo silovanje. Otad vreba mlade autostopistice i vodi ih na sporedne ceste u zabiti gdje ih pokušava silovati. Zadnja od njih je mlada Drnišanka Antonia Bilić za kojom se traga već 40 dana.

Paravinja je prvoj žrtvi prišao u kafiću u kojemu je radila, nedaleko od naselja u Novoj Pazovi gdje je živio sa suprugom Milijanom i dvojicom sinova. Nagovarao ju je da je poveze kući, što je ona isprva odbila. Ostavio joj je svoj broj mobitela, a dočekao ju je ispred kafića nakon radnog vremena.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 03:35