NOVI SLUČAJ

JUTARNJI DOZNAJE: KARDIOLOG S REBRA ZARAŽEN KORONAVIRUSOM U srijedu je počeo pojačano kašljati i odmah je s 11 svojih kolega poslan u samoizolaciju

 
 CROPIX

Nakon što je jutros potvrđeno da je dvoje liječnika iz KB-a Dubrava pozitivno na koronavirus, u nedjelju poslijepodne stigao je pozitivan nalaz za još jednog liječnika, ali ovaj put kardiologa iz KBC-a Zagreb, koji je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

U samoizolaciji je također još 11 djelatnika odjela na kojem radi zaraženi kardiolog, odnosno svi oni koji su bili s njim u kontaktu pa vodstvu bolnice nije preostalo drugo do zatvaranja tog dijela kardiologije.

Naime, oboljeli liječnik nije boravio u inozemstvu proteklih 15 dana pa se zasad ne zna kako se zarazio. Doznajemo da je provedena i opsežna epidemiološka provjera jer je osim s kolegama, početkom tjedna liječnik bio u kontaktu s pacijentima.

No, kako je u srijedu pojačano kašljao, pokrenuta je procedura KBC-a o postupanju u slučaju sumnje na koronavirus, a liječnik je poslan u samoizolaciju, gdje je čekao nalaz iz infektivne klinike.

Pretpostavka je da je liječnika zarazio neki pacijent ili se to dogodilo na stručnom skupu održanom u Hrvatskoj, na kojem su bili jedan Britanac, Talijan i Španjolac. Navodno nitko od njih zasad nije zaražen.

Loše vijesti stižu i iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Naime, ravnateljica prof. dr. Alenka Markotić rekla je da u toj bolnici ima nekoliko slučajeva sumnjivih na zarazu koronavirusom.

Od danas traju ispitivanja nekih spoznaja, a testiranje će pokazati ima li i stvarno zaraženih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:29