IZBAČEN IZ DP-a

Jurčević: ‘U većini medija se ponavlja neistinita teza o meni... Nisam glasao za Plenkovića jer služi velikosrpskim interesima!‘

Domovinski pokret je, kako kaže Jurčević, spasio i osnažio Plenkovićevu diktaturu

Josip Jurčević

 Robert Fajt/Cropix

Josip Jurčević, "odmetnuti" član Domovinskog pokreta, koji je došao u konflikt s vrhom stranke i otkazao mu poslušnost odbivši dati podršku predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandat za sastavljanje nove Vlade, izbačen je iz stranke.

Da nema govora o stranačkoj toleranciji kojim je čelništvo DP-a isprva pravdalo taj njegov potez tvrdeći da svatko ima pravo na svoj stav, pokazalo se danas na konstituirajućoj sjednici Sabora.

Jurčević je nastavio "solirati": glasao je protiv toga da se Gordana Jandrokovića imenuje za predsjednika Sabora, a potom se na službenim stranicama Sabora pokazalo da se Jurčević deklarirao kao nezavisni zastupnik, a ne kao član Kluba DP-a.

DP nije službeno objavio da je odlučio Jurčevića, kojeg su smatrali ključnim ideologom stranke, pretvoriti u bivšeg. On sam potvrdio nam je da više nije član DP-a.

image

Josip Jurčević deklarirao se kao nezavisni saborski zastupnik, a ne kao član Kluba DP-a

Goran Mehkek/Cropix

"Časni sud DP-a me isključio jer sam odbio svoj potpis dati Plenkoviću. U izjavi Glavnog tajnika DP-a i većini medija se neistinito ponavlja da sam to učinio jer DP nije dobio resor kulture. Na sjednici Predsjedništva DP-a i u nekoliko medija naveo sam razloge zbog kojih nisam dao potpis Plenkoviću i zbog čega nemam povjerenja u politiku koju osam godina sustavno provodi. Ponajprije, iako je Plenković formalno čelnik hrvatske vlasti, njegova politika ne služi dobrobiti hrvatskog društva i države nego služi prvenstveno globalističkim i velikosrbijanskim interesima koji Hrvatsku nastoje u cijelosti kolonizirati, od gospodarskog do identitetskog područja. Osim toga, Plenković je u Hrvatskoj razbuktao pogubne procese: korupciju, pravnu nesigurnost, autokraciju, asocijalnost. Na sjednicama Predsjedništva DP-a protivio sam se nestručnom i zbrzanom pregovaranju s Plenkovićem, što se nije uvažavalo, pa je na koncu DP zapravo spasio i osnažio Plenkovićevu diktaturu, što će nanositi daljnje sve veće štete Hrvatskoj i DP-u kao stranci".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:56