NE PLOVE TRAJEKTI

JUGO IZAZVALO KOLAPS Otoci zbog vjetra odsječeni od kopna, ali već za nekoliko dana stiže snijeg

Prema posljednjim prognozama DHMZ-a južina i visoke temperature neće još dugo trajati
Split, 050114.Olujno jugo zaustavilo je u Splitu katamaranski promet prema obliznjim otocima, ispraznilo je ulice i trgove i napunilo prodajne centre.Na ulicama i na omiljenim setalistima uz more ostali su samo pravi zaljubljenici u prirodu: fotografi, rijetki kupaci i jedrilicari.Na fotografiji: kupaliste Bacvice. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandžić / CROPIX

ZAGREB - Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Dalmaciji, a u pomorskom prometu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brojne trajektne i katamaranske linije, izviejstio je Hrvatski autoklub (HAK).

Trajekti ne plove na linijama Sumartin-Makarska, Lopar-Valbiska i Valbiska-Merag, a katamarani na linijama Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Božava-Zverinac, Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

Foto: DHMZ

Trajekt na liniji Split-Drvenik Veli neće pristati u Drveniku Malom.

Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna, navodi se u izvješću u 9 sati.

Prema podacima DHMZ-a, nedjeljno je jutro u Hrvatskoj osvanulo s neuobičajeno visokim temperaturama za ovaj dio godine. Na većini mjernih postaja u 10 sati je izmjereno 10 ili više Celzijevih stupnjeva.

No, prema najnovijim prognozama, južina i visoke temperature neće još dugo trajati. Krajem idućeg tjedna u kontinentalnom dijelu Hrvatske možemo očekivati snijeg, a temperature će narednih dana ipak pasti ispod nule.

Dakle, ako ste spremili najdeblje jakne i zimske kapute, izvadite ih jer zima ipak stiže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:58