TRAŽE SMJENU MINISTRA

JOVANOVIĆ 'Skupili su 13.000 potpisa za moju smjenu? Razumijem ih, ja nisam ministar simpatičnosti'

Peticiju sindikata Preporod potpisalo je u tri dana 20-ak posto zaposlenih u 519 osnovnih i srednjih škola
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - To što se 13.500 njih ne slaže s mojim radom, ja mogu razumjeti. Uostalom, ja nisam na čelu Ministarstva kako bih postao ministar simpatičnosti, izjavio je ministar znanosti Željko Jovanović, komentirajući želju djela nastavnika da sustav obrazovanja i znanosti u drugoj polovici mandata preuzme drugi ministar. Naime, peticiju školskog sindikata Preporod koju je podržala Udruga Nastavnici org. potpisalo je u tri dana 20-ak posto zaposlenih u 519 osnovnih i srednjih škola.

- Peticiju sindikata Preporod doživljavam jednako kao i ankete Crodemoskopa ili nekog drugog ispitivanja javnog mnijenja. Razumljivo je, dodao je Jovanović, da velike promjene i uvođenje reda u sustav izazivaju i velike reakcije. Svi objektivni pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru. Stoga će mi rezultati ove peticije biti samo dodatni poticaj za još više odlučnosti, kako bi na kraju mandata velika većina svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta moj rad ocijenila visokom ocjenom. To je i put za drugi mandat Vlade, jer je to jedini način da se Hrvatskoj osigura stabilnost i bolji život. U tome će uvijek i obrazovanje i znanost biti na prvom mjestu’, tvrdi ministar.

'MIJENJAJTE GA' Peticiju za smjenu Jovanovića potpisalo više od 13.000 zaposlenika škola

Školski sindikat Preporod zatražio je primanje kod premijera.

- Riješenje ne mogu nuditi oni koji stvaraju probleme, a naš Željko Jovanović je jedan od takvih ministara. Tražimo njegovu smjenu zbog interesa odgoja i obrazovanja, ali i interesa SDP-a i Vlade, izjavio je Stipić, napominjući da bi se oko potpisa prosvjetara svatko mudar zamislio, budući da čine udio biračkoga tijela SDP-a. Željko Jovanović, smatraju u Preporodu, bio bi korisniji na nekom drugom radnom mjestu, primjerice kao saborski zastupnik.

- Ovo je prilika da premijer smijeni ministra znanosti i pokuša učiniti korak prema tome da se u drugoj polovici mandata redizajnira ugled Vlade, zaključio je Stipić, tvrdeći da nitko dosad nije uspio prikupiti toliko potpisa prosvjetara s imenom i prezimenom.

Riječ je, naime, o prvom osobnom izjašnjavanju zaposlenika u prosvjeti o smjeni ministra, koje je po Stipićevom mišljenju uspješno provedeno uzmu li se u obzir zastrašivanja i prijetnje pojedinih ravnatelja spominjanjem otusourcinga i mogućnosti otkaza. Preporod planira nastaviti akciju te organizirati peticiju među studentima i zaposlenicima na sveučilištima i institutima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:43