BEZ MEDIJSKE POMPE

Josipović odgovorio Milinoviću da za njegova posjeta djeca nisu bila ugrožena

'Mediji su predsjednika pratili do Odjela hitne kirurgije, a potom su zamoljeni da ne idu dalje za predsjednikom zbog sigurnosti djece'
Zagreb, 291209.Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u obilasku malih pacijenata na odjelu onkologije u Klaicevoj bolnici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Ministar zdravstva Darko Milinović optužio je novinare da predsjednika Josipovića nakon posjeta Klaićeve bolnice nisu tretirali loše kao premijerku Kosor, kojoj su zamjerili da je ugrožavala pacijente čiji je imunitet već dovoljno ugrožen .

- Nitko nije napisao da on krši zakon ili ugrožava zdravlje pacijenata - govorio je u dahu Milinović.

Predsjednik Josipović te je riječi ministra zdravstva odlučio iznimno brzo ispraviti, a to je učinio na pomirljiviji način. Iz njegova su Ureda ukazali na razlike premijerkina i predsjednikova posjeta u prioćenju koje prenosimo u cjelosti.

- Prigodom posjeta Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu 1. siječnja ove godine, predstavnici medija mogli su pratiti posjet Predsjednika Republike Hrvatske do čekaonice na Odjelu hitne kirurgije. Nakon toga bili su zamoljeni zbog sigurnosti djece da dalje ne prate predsjednika Josipovića koji je zatim obišao djecu, uz prethodno datu suglasnost roditelja, na Odjelu pedijatrije na III. katu bolnice te se kraće družio s djecom i njihovim roditeljima u dnevnom boravku, a fotografirao je samo službeni fotograf. Djecu na Onkološkom odjelu predsjednik je posjetio u pratnji vodstva bolnice dok su se osobe u pratnji Predsjednika zadržale ispred Odjela, uključujući i službenog fotografa" - stoji su priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 05:57