KAD ĆEMO NA IZBORE?

Josipović: Kosor je obećala da će do kraja lipnja izaći s datumom; Kosor: Račanu nisu prigovarali

Kosor tvrdi da joj treba još nekoliko dana da se s koalicijskim partnerima usuglasi oko datuma izbora
Zagreb, 150511.Avenija Dubrovnik 15.Restaurant Globus.Svecanost obiljezavanja 20. obljetnice ustrojstva 2. gardijske brigade Gromovi,Na slici Ivo Josipovic i Jadranka Kosor za vrijeme svecanosti.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović rekao je kako ne postoji formalni rok za određivanje datuma parlamentarnih izbora, ali da postoji politička odgovornost te očekuje da će se uskoro odrediti datum izbora, piše HRT .

"Gospođa Kosor je obećala da će do kraja šestog mjeseca izaći s datumom izbora. Dobro, odluka Europske unije (o završetku pregovora) bila je nešto kasnije. Prema tome, ja očekujem da taj pomak hrvatska javnost može na neki način tolerirati i da ćemo odluku o tome kada će biti izbori čuti vrlo skoro", rekao je Josipović tijekom sudjelovanja na skupu o zelenoj gradnji u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju Hrvatske.

Danas se oglasila premijerka Jadranka Kosor komentirajući da ne zna o kojoj vrsti političke odgovornosti govori predsjednik Josipović, piše 24sata .

Također, Kosor je istaknula kako nikada nije čula da se pokojnom Ivici Račanu prigovaralo kad je 22. rujna najavio da će biti izbori 23. studenog.

Kosor tvrdi da joj treba još nekoliko dana da se s koalicijskim partnerima usuglasi oko datuma izbora. Negirala je nagađanja da bi izbori mogli biti 27. studenog.

"S koalicijskim partnerima redovito komuniciram, nije bilo riječi o točnom datumu izbora, nema izvanrednog stanja i sustav nije ugrožen", rekla je Kosor, piše 24sata .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:09