RAT ZA PODRAVKU

Josip Friščić: Premijerka i ja ne damo Podravku!

Koprivnica, 020210.Josip Friscic potpredsjednik Hrvatskog Sabora istaknuo je na sjednici Gospodarskog vijeca HGK u Koprivnici kako je njegoc i stav Vlade RH da Podravku ne treba prodavati a Miroslav Vitkovic ponovno je izabran za predsjednika Zupanijske gospodarske komoreNa slici: Josip Friscic na sjednici Gospodarskog vijeca u Koprivnici. Foto: Nikola Wolf / Cropix / Podravski list
 Nikola Wolf / CROPIX / PODRAVSKI

KOPRIVNICA - Šef HSS-a Josip Friščić izjavio je danas kako se premijerka Jadranka Kosor suglasila s njegovim stajalištem da Podravku ne treba prodavati.

- Istaknuo sam na sastanku kod premijerke kako Podravka mora ući u skupinu poduzeća od šireg društvenog interesa te da se ni po koju cijenu ne prodaje, što je prihvaćeno - kazao je Friščić na sastanku županijskog HGK-a u Koprivnici.

- Neki smatraju da je sad najpovoljnije vrijeme za kupnju Podravke za male novce, ali to nećemo dopustiti - dodao je Friščić. Oni koji bi Podravku kupili, smatra on, zanimaju samo Vegeta i Belupo, sve drugo prepustilo bi se lokalnoj zajednici, a oko tri tisuće ljudi ostalo bi bez posla.

- Podravku bi sada kupili oni koji su za nas 'cukora' pekli, a moramo znati da je Podravka tvrtka koja je Hrvatsku hranila u vrijeme rata i iz nje se izvuklo oko 200 milijuna maraka u različitim oblicima. Od konzervi i ostale hrane za izbjeglice i vojsku do ostalih oblika pomoći - upozorava potpredsjednik Sabora.

Na aktualna događaje u Podravki osvrnuo se na sastanku u koprivničkome HGK-u i predsjednik Uprave Podravske banke Julio Kuruc koji je kazao kako se u Podravini događa svojevrsni politički kanibalizam.

- Kao kulisa za lopove prikazuje se Podravka, Koprivnica i samo Koprivnica. Ako je netko kriv za to će i odgovarati. Više ne mogu gledati televiziju jer mi je muka od tolikog blaćenja Podravaca i prikazivanja nas kao najvećih gangstera. Mi jesmo dudeki, ali pošteni - priznaje Kuruc. Predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković (HSS) jučer je ponovno izabran za šefa županijskog HGK-a. (Marko Murković / Podravski list)

Vitković za 'obranu' od Tedeschija kupio ovčara

Posjet obitelji Tedeschi Koprivnici, u koju su došli kupiti kućnog ljubimca, komentirao se danas na marginama sjednice HGK-a u Koprivnici. Neki sudionici sastanka pitali su u šali predsjednika Podravkine Uprave Miroslava Vitkovića je li on kupio kakvog psa za obranu Podravke s obzirom da su Tedeschijevi prekjučer nabavili labradora. Vitković je odgovorio kako se ne boji jer je već nabavio rasnoga njemačkog ovčara. (mm)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 03:44