‘NISAM TERET VLADI‘

Josip Aladrović: ‘Nitko me iz DORH-a nije kontaktirao, ne razmišljamo o ostavci‘

‘Tek moram vidjeti što mi se stavlja na teret i sukladno tome ću donijeti odluke. Premijer je taj koji odlučuje s kim radi u Vladi‘

Josip Aladrović

 Davor Pongracic/Cropix

Josip Aladrović izjavio je da ga iz DORH-a još uvijek nisu kontaktirali, te da ne razmišlja o ostavci. Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nije htio prepričavati svoj razgovor s premijerom Plenkovićem, ali je naglasio da ne smatra da je u ovim trenucima uteg Vladi.

- Smatram da korektno obavljam svoj dio posla u Vladi, te da se svi kolege u Vladi izuzetno trude. Teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza, ali siguran sam da će Vlada nastaviti raditi dobar posao - rekao je Aladrović i dodao:

- Tek moram vidjeti što mi se stavlja na teret i sukladno tome ću donijeti odluke. Premijer je taj koji odlučuje s kim radi u Vladi i ja ću tu odluku poštivati, moj je mandat uvijek na raspolaganju.

Ministar je inače dio Vladinog odbora za pregovaranje sa sindikatima.

- Akcije DORH-a nisu hendikep u pregovorima, pa mene još nitko nije kontaktirao. Ja ću na sva pitanja odgovoriti, smatram da nema nikakve krivnje, ali to je postupak koji će trajati...

O samim pregovorima Aladrović je rekao:

- Činjenica je da je trenutno jedna nezavidna ekonomska i politička situacija u Europi koja se prelijeva i na Hrvatsku. Stoga smo ponovili svoju ponudu. Čitav je niz detalja kolektivnih ugovora koje moramo usuglasiti. Mi kada pregovaramo radimo čitav niz konzultacija. Jasno nam je rečeno da sindikati očekuju više. Shvaćamo i sindikate i da imaju određena očekivanja od vlastitog članstva. To su ljudi koji rade u državnoj i javnoj službi. Oni su tijekom covid krize pokazali izuzetnu rezistentnost u tome, svjesni smo toga i mislimo da ćemo naći način da zadovoljimo njihove potrebe, rekao je Aladrović, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:56