ZNATE LI VI TKO JE TO?

JOŠ JEDAN SABORSKI ZASTUPNIK KOJI ISKORIŠTAVA SVOJU POZICIJU ‘Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju’

 Damjan Tadić / EPH

Koliko ste se samo puta našli u situaciji u kojoj pošteno stojite i čekate u redu da bi se odjednom pojavio neki pametnjaković i obavio ono što treba mimo svih, bez imalo obzira, poštovanja ili ne-daj-bože isprike? A možda ste kojiput doživjeli i ono famozno pitanje ‘znaš li ti tko sam ja’ koje se vrlo popularno koristi kao adut u situacijama u kojima svi argumenti padaju u vodu?

Spoj te dvije stiuacije dogodio se Sanji Perinić Švorinić, profesorici engleskog jezika i književnosti, suvlasnici centra za strane jezike u Rijeci i urednici portala Rijeka danas .

Na portalu je ukratko opisala situaciju koja se mogla dogoditi bilo kome od nas, pod naslovom Znate li vi tko sam ja? Naime, našla se zajedno s još 15-ak ljudi u hodniku Županijskog suda u Rijeci gdje je čekala da je službenik prozove kako bi obavila ono po što je došla.

Međutim, tad se preko reda progurao nepoznati muškarac: ‘Uskoro je stigao i gospodin s fotografije, u crnoj košulji i s vječno ozbiljnim izrazom lica, u pratnji jedne žene i još jednog muškarca u crnoj košulji. Iznenađeni redom na čijem su se kraju našli otišli su u sobu tajnice predsjednika Županijskog suda, nakon čega ih je ona preko reda, mimo 15-ak sudskih tumača, uvela u sobu broj 4. Na ciničan upit: Idete li vi to preko reda, vječito ozbiljni gospodin u crnoj košulji rekao je: Ne idem! Samo slijedim gospođu.

Ipak, nije mogla izdržati pa je još jednom, nakon što su izašli, upitala zašto su primljeni preko reda.

'U prolazu sam ga upitala zašto je ušao preko reda. Ostao je vidno zatečen mojim pitanjem. Izgledalo je kao da cijeli život svuda ulazi preko reda i baš danas ga je netko prvi put upitao zašto. Na moje pitanje odgovorio je: Je znate vi tko sam ja? Ja sam odgovorila protupitanjem: Znate li vi tko sam ja? On je ponovio: Znate li vi tko sam ja? Moje ime i prezime svi znaju, na što sam ja odgovorila: E pa, sad ćete i vi znati moje.

Tako smo se u hodniku na 3. katu Županijskog suda upoznali gospodin u crnoj košulji Ivan Kirin, liječnik i novopečeni saborski zastupnik u novom sazivu Hrvatskog (državnog?) sabora, koji je izabran s koalicijske liste HDZ-a, inače član Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, i ja, Sanja Perinić Švorinić, profesorica engleskog jezika i književnosti, suvlasnica centra za strane jezike u Rijeci i urednica portala Rijeka danas.’

Objavu u cjelosti pročitajte na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:16