GOTOVO LJETO?

JOŠ DANAS TOPLO I VRUĆE, NO PRIPREMITE SE NA VELIKU PROMJENU VREMENA Za vikend nas očekuju kiše, a idući tjedan značajan pad temperature

 
 Hanza Media

Hrvatsku u četvrtak očekuju sunčano vrijeme, a danju u većini krajeva i vruće, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. No, već od petka očekuje se pogoršanje vremena uz povremenu kišu.

Vjetar na kopnu bit će u četvrtak većinom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33 Celzijeva stupnja.

U petak DHMZ najavljuje pretežno ili djelomice sunčano, a kiše i pljuskova može biti na zapadu zemlje. I dok će u petak biti vrlo toplo i vruće, od subote temperature padaju.

DHMZ

Za vikend se očekuje promjenljivo uz povremenu kišu i pljuskove, a lokalno oborina može biti obilna. U subotu će vjetar okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjereno, u petak i jako jugo, a u nedjelju će slabjeti i okrenuti na jugozapadnjak, zatim i buru.

DHMZ

Tijekom današnjeg dana biometeorološke će prilike za mnoge meteoropate i kronične bolesnike, osobito u unutrašnjosti zemlje, biti razmjerno nepovoljne. Ponovno će visoke temperature opterećivati organizam, pa je potrebno prilagoditi aktivnosti dobu dana s nižim temperaturama. Preporuča se lagana prehrana, dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

DHMZ

Premda će se već početkom idućeg tjedna stabilizirati vrijeme, najavljuju se maksimalne temperature od 22 do 24 Celzijeva stupnja što je značajna razlika u odnosu na posljednja dva mjeseca.

DHMZ

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 03:21