ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Još 55 dana na slobodi: Vrbanović zbog operacije koljena dobio i četvrtu odgodu odlaska u zatvor

Bivši izvršni direktor Dinama osuđen je na tri godine zatvora, ali izvršenje kazne odgođeno mu je do kraja siječnja

Damir Vrbanović

 Emica Elvedji/CROPIX

Bivši izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, koji je s braćom Mamić te bivšim poreznikom Milanom Pernarom u postupku zbog izvlačenja oko 114 milijuna kuna iz GNK Dinamo osuđen na tri godine zatvora, dobio je zbog liječenja i četvrtu odgodu odlaska u zatvor.

Vrbanoviću je novi rok za javljanje u Remetinec zakazan za kraj siječnja iduće godine, dakle za 55 dana, no prije isteka toga roka Vrbanović ponovno može zatražiti odgodu. Odluku o odgodi donio je sudac izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda, a nakon što je zaprimio mišljenje zatvorske bolnice prema kojemu se rehabilitacija Vrbanovića nakon najnovije operacije koljena ne može osigurati unutar zatvorskoga sustava.

Vrbanović je najnoviju odgodu zatražio početkom studenoga ove godine, navodeći da mora obaviti još jedan operativni zahvat na koljenu, a kojemu se ubrzo i podvrgnuo. Vrbanović je pak prvi put trebao završiti u zatvoru 26. svibnja ove godine, no zbog zdravstvenoga stanja to mu je najprije prolongirano do sredine kolovoza, zatim i do kraja rujna pa do početka studenoga.

Na osnovi pravomoćne presude zbog izvlačenja novca iz Dinama na odsluženju zatvorske kazne zasad je samo bivši poreznik Pernar, koji se sam javio u zatvor, a bio je osuđen na tri godine i dva mjeseca. Zdravko Mamić i Zoran Mamić u bijegu su u BiH, a zahtjev Hrvatske za njihovo izručenje BiH je odbila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:27