50. OBLJETNICA SMRTI

Jezerinac pozvao Židove, Srbe i Slovence da zahvale Stepinacu

Sliku o blaženom Alojziju Stepincu su iskrivili lobiji poput jugoslavenskog, srpskog, masonskog i drugi, koji su, tvrdi Jezerinac, bili toliko jaki da promijene istinu

KARLOVAC - Sve što je kardinal Alojzije Stepinac govorio i činio imalo je za cilj da se zaštite kršćanske, općeljudske i naravne vrednote u vrijeme kada su one bile ugrožene. Stoga mu je crkva odala posebno priznanje proglasivši ga blaženim. Za očekivati je da će i oni kojima je on posebno pomagao, među ostalima Židovi, Srbi i Slovenci, biti zahvalni na svemu što je za njih učinio te da će ustati u obranu istine - javni je poziv kojeg je s proslave Dana vojne kapelanije u Karlovcu uputio vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac.

Ordinarij Jezerinac je prigodom 50. obljetnice smrti blaženog Stepinca upozorio da je on štitio ljudska prava i dostojanstvo svakog čovjeka, bez obzira na vjeru i nacionalnu pripadnost.

Sliku o Stepincu su iskrivili lobiji poput jugoslavenskog, srpskog, masonskog i drugih, koji su, tvrdi Jezerinac, nakon 2. svjetskog rata bili toliko jaki da su svaku istinu mogli predstaviti na njima svojstven način.

Upravo su oni blaženog Stepinca, istaknuo je vojni ordinarij, godinama neutemeljeno predstavljali kao pobornika ustaške vlasti i ekstremnog nacionalista.

- Istine radi treba reći i drugu stranu medalje koja apsolutno proturječi njihovim pisanjima. Stepinac je otvereno i jasno razotkrivao sve zablude vremena u kojemu je živio. Osudio je sva zla prošloga stoljeća, fašizam, nacizam, komunizam, masoneriju, liberalizam svake vrste i nemoral.

Bio je neustrašiv borac protiv svake vrste zla. U vrijeme drugoga svjetskoga rata spašavao one koji su bili nepoćudni vlastima, pa čak i komuniste. Zbog toga su ga opkušali slomiti - poručuje Jezerinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:09