PROBLEMI SA ZDRAVLJEM

Jednom od BBB-a pozlilo u zatvoru u Grčkoj: ‘Život mu je bio ugrožen...‘

Dijabetički aktivist Davor Skeledžija se žurno obratio Ministarstvu vanjskih poslova

Bad Blue Boysi u Grčkoj, situacija ispred Gradske sudnice

 /Ronald Goršić/ Cropix/ Ranko Šuvar/ Cropix

U Grčkoj je još uvijek u tijeku istraga protiv osumnjičenih za sudjelovanje u navijačkim neredima u kojima je jedna osoba ubijena. Dijabetički aktivist Davor Skeledžija se zbog mladića koji boluje od dijabetesa danas žurno obratio Ministarstvu vanjskih poslova, a odvjetnik obitelji upozorava da više uhićenih ima problema sa zdravljem.

N1 prenosi izjavu Davora Skeledžije, aktiviste za dijabetes, koji tvrdi da je jednome od navijača BBB-a ovih dana pozlilo te je završio u bolnici. Riječ je o mladiću koji boluje od dijabetesa, a Skeledžija, glavni urednik portala NaInzulinu.com, opisuje za N1 što mu se dogodilo u grčkom pritvoru.

“Od njegove djevojke doznao sam da je dobio inzulin, no nakon toga nije na vrijeme dobio hranu, pa mu se razina šećera u krvi jako snizila. Pao je u tešku hipoglikemiju što je stanje opasno po život”, prepričao je Skeledžija.

Zatvorske vlasti osigurale su zato mladiću prijevoz do bolnice, a nakon što je stabiliziran, ponovno je vraćen iza rešetaka.

Liječnica mladića je nakon teškog incidenta u Grčkoj kojim je ugrožen njegov život, napisala službeni dokument objasnivši precizno kako mu se mora davati inzulin. Navodi i kako mora imati dostupnu hranu ili zaslađenu vodu da ne bi pao u hipoglikemiju.

“Od hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova zatražili smo žuran prijevod ove liječničke dokumentacije na grčki jezik kako bismo je mogli poslati u zatvor u Grčku. Apelirali smo na žurnost da se ne dogodi da zbog aljkavosti grčkih vlasti netko tamo izgubi život”, naglašava Skeledžija ozbiljnost ovog slučaja.

Odvjetnik Mario Medak ima informaciju da je u drugom zatvoru jedan od pritvorenih hrvatskih državljana trebao dobiti propisanu terapiju još 15. rujna, ali do danas nije. Također je rekao da u ovom trenutku nitko ne zna koliko će istraga trajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:57