PRILIKA ZA MLADE

Jedinstveno studentsko natjecanje u području event managementa ponovno otvara prijave za sudjelovanje

Najvažniji cilj projekta spojiti je studente, posebice one viših godina studija, s poslodavcima i pružiti im priliku upoznati svijet event managementa

Ilustracija
 

 Vlado Kos/Cropix

Sektor event managementa jedan je od najbrže rastućih i onaj u kojem se vidi mnogo studenata koji uskoro izlaze na tržište rada. Stoga Hrvatska studentska asocijacija ponovno otvara prijave na jedinstveno studentsko natjecanje u području event managementa, Event Management Competition (EMC), koje će se održati od 2. do 23. travnja 2022. u hibridnom formatu, a prijave su otvorene do 30.03.2022.

Event management competition jedinstveni je projekt na kojemu studenti imaju priliku surađivati s profesionalcima i agencijama iz područja event managementa, proširiti svoju mrežu kontakata i kroz edukativne aktivnosti steći nova znanja i vještine iz područja.

Najvažniji cilj projekta spojiti je studente, posebice one viših godina studija, s poslodavcima i pružiti im priliku upoznati svijet event managementa surađujući i učeći od stručnjaka u uspješnim PR i event management agencijama. Stoga su organizatori osigurali suradnju s partnerskim agencijama čiji će predstavnici činiti stručni žiri natjecanja, a osim njih pridružit će se poduzeća kao partneri projekta, a čije će fiktivne evente finalisti imati priliku organizirati.

Prva dva kruga natjecanja bit će održana u potpunosti online, a posljednji krug planiran je u fizičkom obliku:

2.4. – prvi krug natjecanja (online) – provjera znanja o području event managementa

9.4. – drugi krug natjecanja (online) – rješavanje konkretnog case studyja

23.4. – finalni krug natjecanja (uživo u Zagrebu) – rješavanje zadataka stručnog žirija

U zadnjem krugu natjecanja sudjelovat će 6 timova koji u prva dva kruga ostvare najbolje rezultate, a na temelju završnih zadataka stručni žiri odlučit će o pobjednicima i dobitnicima vrijednih nagrada među kojima svakako valja istaknuti stručnu praksu.

Voditelj projekta, Roko Car, istaknuo je neke od najvećih prednosti sudjelovanja na natjecanju: „Kako se event industrija lagano vraća na put prije pandemije, drago nam je da imamo priliku omogućiti studentima ovakvo natjecanje jer znamo da mnoge zanima organizacija evenata, ali nažalost ne znaju odakle započeti. Smatram da je ovo natjecanje odlična prilika svima onima koji se vide u tom području, a nadam se da će studenti uočiti mogućnosti koje im sudjelovanje može pružiti.“

U prošlogodišnjem, prvom, izdanju natjecanja sudjelovalo je preko 135 studenata, od kojih je njih 15 dobilo priliku sudjelovati u završnom krugu u kojemu je njihov rad ocjenjivao stručni žiri koji su činili predstavnici sljedećih agencija: LOL event management, Wanderlust Events, BSH events te Abeceda komunikacije.

Prijave za natjecanje traju od 09.03. do 30.03., a prijavite se može pomoću poveznice: https://forms.gle/eBa6njg88q9evauY8

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:03