TRAGEDIJE U MEĐIMURJU

Jedan umirovljenik utopio se u potoku, drugi teško stradao kad je na njegov bicikl naletio automobil

Muškarac (74) prislonio je bicikl na ogradu mosta, a spuštajući se kosinom potoka, izgubio je ravnotežu i pao u vodu dubine jedan metar

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Beživotno tijelo starijeg muškarca pronašli su građani u srijedu u popodnevnim satima u potoku Trnava ispod cestovnog mosta u Držimurcu. Odmah po pronalasku u 15.35 sati pozvali su policiju koja je na mjestu pronalaska obavila očevid.

Kroz istraživanje je utvrđeno da je toga dana u popodnevnim satima 74-godišnjak s područja općine Mala Subotica prislonio bicikl na ogradu mosta. Potom je spuštajući se kosinom potoka Trnava iznenada izgubio ravnotežu i pao u potok dubine jedan metar. Nažalost, nesretni umirovljenik se utopio.

Pregledom tijela, mrtvozornica je na mjestu događaja utvrdila da nema tragova nasilne smrti, a kao uzrok smrti navedeno je da je ista nastupila utapljanjem.

- O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo - kažu iz PU međimurske.

A nekoliko sati ranije u Čakovcu, u Starčevićevoj ulici, kao sudionik u prometu teške ozljede opasne po život zadobio je 84-godišnji vozač bicikla s područja općine Nedelišće. On je, pak, vozio po nogostupu na kojemu nema prometa te se uključivao oko 9 sati na kolnik ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pritom nije, kako je pokazao policijski očevid, propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

- Zbog toga je u bicikl udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji vozač s područja općine Orehovica, koji je kolnikom ulice izlazio iz kružnog toka. Uslijed udara bicikl se prevrnuo, a vozač je pao na kolnik - priopćeno je.

Unesrećeni biciklist vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je, kažu iz policije, zadržan na liječenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:06