NOVI BIZNIS

JEDAN OD VOĐA BRANITELJSKOG PROSVJEDA OTVARA KLUB NA ZRĆU Osim divljeg provoda i luksuza, imat će kabaret i restoran, a cilja na goste starije od 30

Cijena još nije poznata jer su pregovori u tijeku, a neslužbeno doznajemo da će se klub zvati Nomad
Josip Klemm (u krugu)
 Goran Telak, Damjan Tadic / CROPIX

Vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, javnosti poznat i kao jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u šatoru u Savskoj, Josip Klemm, ulazi u ugostiteljski biznis.

U suradnji s partnerom Ivanom Bušljetom, Klemm kupuje kultni noćni klub Aquarius na novaljskoj plaži Zrće, najpoznatijoj hrvatskoj i jednoj od omiljenih europskih party plaža.

Iako Klemm ne želi još davati izjave o novom poslovnom pohvatu, informaciju je medijima potvrdio Zrino Alpeza, jedan od suvlasnika Aquariusa, kluba s dugogodišnjom tradicijom “partijanja” na Zrću.

Kako doznajemo, pregovori su još u tijeku, što je glavni razlog zašto se Klemm i Bušljeta zasad suzdržavaju od detaljnijih izjava. Naime, još nije dogovorena financijska strana priče, a riječ je, doznajemo, o pozamašnom zalogaju. Čim Klemm i Bušljeta dobiju potrebna odobrenja i riješe financijski aspekt priče, trebalo bi se pristupiti kupoprodaji. To bi se moralo dogoditi najkasnije do početka turističke sezone, jer je želja budućih vlasnika Aquariusa da klub kupe prije dolaska partijanera, kako bi ga mogli urediti i opremiti u skladu sa svojim planovima.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Klemm i Bušljeta htjeli bi na Zrće dovesti malo drugačiju klijentelu od one na koje je Novalja navikla. Riječ je, dakako, također o party gostima, no dvojac cilja na goste starije od trideset godina koji su željni divljeg provoda, ali i luksuza, te su spremni izdvojiti pozamašne svote novca za svoju zabavu.

Spekulira se da bi se klub promijenio i ime, pa bi se zvao Nomad, a osim noćnog kluba funkcionirao bi i kao elitni restoran te kabaret. Nomad se, inače, već reklamira i na Facebooku i to kao posve drugačije mjesto koje nastaje “spojem glazbe, hrane i umjetnosti”.

Josip Klemm na klupskoj je sceni sa svojim zaštitarima prisutan već godinama, a sada se odlučio uključiti i u operativni dio tog unosnog biznisa. Tako je još 2017. dobio koncesiju za pomorsko dobro na Zrću, a sada želi i noćni klub.

Bušljeta je pak prokušano ime kada je elektronička glazbena i klupska scena u pitanju. Bio je jedan od organizatora Ultra Europe Music Festivala na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:51