TRAŽIT ĆE ODŠTETU

JEDAN OD NAJBOLJIH BRITANSKIH ODVJETNIKA SPREMA TUŽBU PROTIV VOZAČA KOJI JE ZASPAO ZA VOLANOM Pokrenuo je i vlastitu istragu

Clive Garner je među top 50 britanskih odvjetnika, a zastupao je tisuće Britanaca stradalih u inozemstvu
 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Desetero britanskih turista koji su prije dva tjedna stradali u prevrtanju taksi mini busa na autocesti A1 pripremaju tužbu kojom će od hrvatskog taksi prijevoznika i njegova osiguravatelja pokušati sudskim putem ishoditi odštete za ozljede koje su pretrpjeli.

Teške ozljede

Grupa od sedam djevojaka i trojice mladića, svi u dobi od 19 i 20 godina, u Hrvatskoj su posjetili Garden festival u Tisnom, a stradali su u noći sa 11. na 12. srpnja vozeći se mini busom prema zračnoj luci Pleso. Vozač je oko 6 sati ujutro kod Bosiljeva zaspao, a mini bus je udario u ogradu i prevrnuo se.

'JOŠ NE VJERUJEMO DA SMO OSTALI ŽIVI' Britanski tisak objavio priču o studentima koji su stradali u Hrvatskoj

Svih deset putnika i vozač ozlijeđeni su, a petero je putnika zadobilo teške ozljede kralježnice i ekstremiteta. Prema tvrdnjama mladih Britanaca, mini bus je imao sigurnosne pojaseve za samo dvoje putnika.

Privatna istraga

Clive Garner, britanski odvjetnik specijaliziran za prometno pravo, za tamošnje je medije izjavio kako je još rano govoriti o točnim uzrocima nesreće. - U suradnji s hrvatskom vlastima, pokušavamo rasvijetliti okolnosti nesreće, a pokrenuli smo i privatnu istragu - rekao je Garner čija će odvjetnička tvrtka zastupati unesrećene.

FOTO: TEŠKA NESREĆA NA A1 Vozač zaspao za volanom, kombi pun ljudi sletio i prevrnuo se na krov. 11 osoba ozlijeđeno

Riječ je o nagrađivanom odvjetniku iz kategorije “British top 50 lawyers” koji je u karijeri zastupao tisuće Britanaca stradalih u prometu u stranim zemljama. U tome je ostvarivao velike uspjehe.

Nitko iz tvrtke Halo taxi nije želio komentirati najavu tužbe turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:30