BRAĆA ŠUŠNJAR

Jedan brat iz Domovinskog pokreta favorit za novog ministra gospodarstva, drugi je bio zaposlen u - PPD BiH!?

Ante Šušnjar je odvjetnik i mogao bi ući u Vladu. Brat Ivan je ekonomist zaposlen u tvrtki čiji je vlasnik Pavao Vujnovac...

Ante Šušnjar

 Screenshot RTL Televizija

Prema tvrdnjama većine medija, glavni kandidat za mjesto novog ministra gospodarstva i energetike u Vladi RH je Ante Šušnjar, čovjek iz najužeg vodstva Domovinskog pokreta, član Predsjedništva stranke i Suda časti (kao član tog tijela sudjelovao je i u izbacivanju Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta).

Šušnjar se dosad rijetko eksponirao u javnosti. Bio je na predizbornoj debati RTL televizije kao predstavnik Domovinskog pokreta, iako nije bio na listi stranke, bio mu je to jedan od rijetkih javnih istupa, a tom prilikom nije otklonio mogućnost da bude ministar.

Šušnjar je odvjetnik, suvlasnik odvjetničkog društva Potočnjak i Šušnjar, koje je prema podacima Fine u 2023. zapošljavalo tri osobe. Prihodi društva bili su nešto veći od 200 tisuća eura u 2023., što je bio rast od 52 posto u odnosu na godinu prije. Neto dobit bila je 80 tisuća eura, što je čak 351 posto više nego godinu ranije. Supruga Ante Šušnjara liječnica je u KB Dubrava, no ono što je zanimljivo u okolnostima u kojima ga se izdvaja kao potencijalnog novog ministra gospodarstva jest činjenica koju je sada otkrio Forbes.

Naime, Antin brat Ivan Šušnjar direktor je u tvrtki PPD BiH, bosansko-hercegovačkoj tvrtki kćeri PPD-a, tvrtke u vlasništvu Pavla Vujnovca, koji je jedan od ključnih igrača na hrvatskoj energetskoj sceni. Ivan Šušnjar je od 2016. do 2018. radio u centrali PPD-a u Hrvatskoj, potom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u siječnju 2023. godine odlazi u BiH. Supruga Ivana Šušnjara, brata potencijalnog ministra, zaposlena je, pak, u - Ini.

Ivan Šušnjar je kao doktor ekonomskih znanosti predstavljen i kao član Osnivačkog odbora Domovinskog pokreta na osnivačkom Saboru stranke u veljači 2020., kada je za predsjednika izabran Miroslav Škoro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 10:57