GLASAJTE U ANKETI!

Je li preskupa? Ova vikendica u zelenilu ima cijenu za koju u agenciji kažu da je super prilika

Kuća s dvije terase s pogledom koji je idealan za sve ljubitelje prirode
 RCN

Kada se gleda fotografije vikendice koja se nudi na prodaju blizu Marije Bistrice u Lazu Bistričkom, u misli automatski dođu stihovi pjesme "Lepe ti je, Zagorje zelene".

Zanimljivo je da je Laz Bistrički, do kojeg se dođe preko Sesveta i restorana od obitelji Kovač, manje mjesto, to nije vikendaško naselje, iako ima i vikendica. Kuća koju su u agenciji Remax Centar nekretnina izdvojili iz ponude kao dobru ponudu na tržištu, veličine je tlocrtno 50 m2, a sastoji se od prizemlja, kata i potkrovlja, te je stambena površina veličine 100 m2. Prodaje se kao samostojeća vikendica na parceli veličine 1260 m2, te je izgrađena 1973. godine. Nalazi se u mirnoj ulici i blizu trgovine, kafića i crkve.

image
Remax Centar Nekretnina/
image
Rcn/

"Prizemlje i kat imaju veliku terasu s kojih se pruža prekrasan pogled. U prizemlju su dvije prostorije od kojih je jedna nekad služila kao vinski podrum te natkrivena terasa. Na katu se nalaze dvije spavaće sobe, obje s balkonom, manja kuhinja, blagovaonica/dnevni boravak, kupaonica i hodnik. Iz blagovaonice se izlazi na terasu s koje se pruža prekrasan pogled na šumu i okolna brda", stoji na stranici te agencije u opisu.

Potkrovlje je, kažu, neuređeno, ali uredno, sa zdravim gredama. "Grijanje na katu je putem plinske peći i klima uređaja, voda je na hidrofor s time da je u ulici proveden vodovod pa je moguće spajanje na mrežu.", piše na stranici.

Kuća se nalazi na parceli koja je većim dijelom na kosini, posebno dio parcele ispod terase kuće. Na donjem dijelu parcele je šuma s mnoštvom stabala oraha.

image
Remax Centar Nekretnina/
image
RCN

Cijena po kojoj se ova vikendica nudi na tržištu je 58.000 eura.

U toj agenciji kažu da je odlična prilika jer je kuća u koju se može odmah useliti, a ispod je cijene od 60.000 eura. Ako je nekome ipak ‘lepši beli Zagreb grad‘, činjenica je da se u njemu za tu sumu više ništa konkretno ne može kupiti, a i u užem prvom zagrebačkom prstenu sve je manja ponuda povoljnih nekretnina.

Na oglasnicima smo u zoni blizu glavnog grada vidjeli tek nekoliko stanova, manjih, za tražene cijene od iznad 70.000 eura, koje se reklamiraju kao prilika. Našli smo i kuću nedaleko Siska, iste stambene površine i u zelenilu, novije gradnje, koja se na Njuškalu nudi za više od 80.000 eura. Međutim, naglasimo da su sve to tražene cijene, a ne realizirane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 10:26