ANĐELKO STRIČAK

Javnosti se obratio čovjek koji je porazio Čačića: ‘Ako ste dovoljno marljivi, možete uspjeti u Hrvatskoj‘

Novi varaždinski župan naglasio je da će mu na prvom mjestu biti građani Varaždinske županije
Anđelko Stričak
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Anđelko Stričak ocijenio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare izbor za novog varaždinskog župana povijesnom pobjedom HDZ-a "jer od 1992. do sinoć nitko nije uspio pobijediti Radimira Čačića".

Novi varaždinski župan naglasio je da će mu na prvom mjestu biti građani Varaždinske županije. Uputio je čestitke svim načelnicima i gradonačelnicima koji su osvojili mandat.

"Vjerujem da ćemo u ovom mandatu ostvariti jako dobru suradnju na korist svih naših građana. Kao što smo isticali u kampanji, uvijek smo za, nikad protiv, nastavljamo istim smjerom i tempom", rekao je Stričak.

"Na prvom su mjestu naši sugrađani, umirovljenici, mladi, uposleni, svi građani Varaždinske županije, svi pripadnici nacionalnih manjina, stranci na privremenom radu, svi su u našem fokusu i želimo da se osjećaju dobro", poručio je Stričak.

Dodao je da "američki san" gledamo na televiziji, ali i da postoji "hrvatski san".

"Ako ste dovoljno uporni, marljivi, radišni, siguran sam da možete uspjeti, a primjer toga je naša pobjeda, što je ujedno i poruka mladima", rekao je novi varaždinski župan.

Zamjenica župana Silvija Zagorec zahvalila je biračima što su prepoznali tim koji je spreman odgovoriti svim izazovima u vođenju Varaždinske županije.

"Otvoreni smo za suradnju, za dijalog i pozivamo sve političke aktere i sve žitelje Varaždinske županije da nam se obrate. Naša vrata bit će konstantno otvorena", kazala je Zagorec.

Zadovoljstvo rezultatima iskazali su i koalicijski partneri Dragica Ratković iz HSLS-a, koja je osvojila još jedan mandat gradonačelnice Varaždinskih Toplica, te Jadranka Bahlen iz HSU-a.

Predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan podsjetio je da stranka ima gradonačelnika u Novom Marofu te načelnike u šest općina – Bednja, Gornji Kneginec, Ljubešćica, Sveti Ilija, Vidovec i Visoko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2022 19:08