SABORSKA POSLA

Jandroković najavio pauzu za vrijeme utakmice s Brazilom, ali i mogućnost sazivanja izvanredne predbožićne sjednice

Ako zastupnici do 16 sati ne uspiju raspraviti sve s današnjeg "menija", sjednica će biti prekinuta do okončanja utakmice.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Ako zastupnici do 16 sati ne uspiju raspraviti sve zakonske prijedloge s današnjeg "menija", predsjednik Sabora Gordan Jandroković opet će prekinuti sjednicu kako bi zastupnice i zastupnici u miru mogli pogledati utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u nogometu između Brazila i Hrvatske. Ako bude tako, rasprava će se nastaviti nakon što završi veliki nogometni okršaj u Kataru.

Trosatnu stanku saborske rasprave Jandroković je odredio i za vrijeme utakmice između Hrvatske i Maroka, dvoboja kojim je naša reprezentacija otvorila nogometno prvenstvo.

No, predsjednik Sabora danas je zastupnicima, kako javlja Hina, najavio i jednu lošu vijest. Naime, iako je zimska stanka u zasjedanju Sabora propisana Ustavom i traje od 15. prosinca do 15. siječnja, Jandroković je rekao kako je plan jesensko zasjedanje Sabora završiti glasanjem idućeg četvrtka (15. prosinca) - ali je najavio i mogućnost sazivanja izvanredne sjednice "ako nešto važno mora biti usvojeno do 1. siječnja".

- Plan je da završimo sjednicu glasovanjem u četvrtak, 15. prosinca, s tim da ostavljam rezervu ako još nešto dođe iz Vlade što je važno za Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) i mora biti usvojeno do 1. siječnja 2023. godine - rekao je Jandroković prije početka današnje sjednice.

Stoga je, kaže, moguće da će biti sazvana izvanredna sjednica Sabora koja bi se, kako prenosi Hina, mogla održati u petak (16. prosinca), subotu (17. prosinca) ili u ponedjeljak (19. prosinca).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:23